Gemt

Vi skal forberede os til tiden efter coronakrisen

27. marts 2020

Det er fornuftigt, at vi nu ser på, hvordan vi kommer bedst muligt videre efter coronakrisen, siger Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen.


Tiden er efterhånden inde til, at de første spadestik sættes i jorden i forhold til at få igangsat de rigtige tiltag, der skal sikre, at Danmark og dansk økonomi kommer bedst muligt igennem coronakrisen.

”Det giver rigtig god mening, at vi nu går i gang med at forberede os til tiden efter coronakrisen. Vi har de sidste uger gået igennem en tid, hvor tingene har forandret sig om ikke fra minut til minut, så i hvert fald fra time til time. Situationen har været helt ny for alle, og man kan sige, at det mest af alt har mindet om at gå over en bro, mens man har været ved at bygge den samtidig. Men vi skal også tænke flere skridt frem. Vi skal i gang med at få lavet en plan for genåbningen af Danmark og se på finanspolitiske tiltag, der kan kickstarte dansk økonomi efter coronakrisen. Det bliver der behov for,” siger Brian Mikkelsen.

Plan vil give mere tryghed
Brian Mikkelsen understreger, at mere vished for fremtiden vil skabe mere tryghed blandt både borgere og virksomheder.

”Erhvervslivet har blødt og vil fortsat bløde. Der er lavet hjælpepakker, som skal have tid til at virke. Og her skal vi så også løbende se på behov for justeringer alt efter, hvordan situationen udvikler sig. Men det er klart, at det vil gavne gevaldigt med lidt mere langsigtet planlægning i det omfang, det kan lade sig gøre. Det vil i så fald give lidt mere klarhed over, hvad fremtiden bringer og dermed mindske usikkerheden. Og usikkerhed er noget af det værste, som erhvervslivet ved. Virksomhederne foretrækker ro, stabilitet og forudsigelighed, så de ved, hvad de kan planlægge efter. Man kan sige, at vi lige nu befinder os midt i et mareridt, men vi kan også skimte et lys og en vej ud af mareridtet, og det er en god idé at begynde med at lægge planer og spor,” siger Brian Mikkelsen.