Gemt

Virksomheder sender medarbejdere hjem i stor stil

23. marts 2020

En undersøgelse blandt Dansk Erhvervs medlemmer viser, at mange virksomheder har sendt medarbejdere hjem og er klar til at benytte sig af den nye ordning om lønkompensation.

Coronavirussen og dens følgevirkninger har ramt hele verden hårdt. Dansk Erhverv har spurgt sine medlemmer om, hvordan de indtil videre har håndteret krisen. Undersøgelsen viser blandt andet, at 72 procent af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder har sendt medarbejdere hjem. 

”Det er et voldsomt højt tal, men desværre ikke overraskende. Det bekræfter, at den nedlunkning af samfundet, som vi er i gang med, rammer virksomhederne hårdt. Vi har allerede lavet en trepartsaftale om lønkompensation, og regeringen og Folketingets partier har vedtaget en række hjælpepakker, og nu skal de have lov at virke, og så kan vi justere og lave nye ordninger, hvis det bliver nødvendigt,” siger adm. dir. i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Mange vil bruge lønkompensation
Blandt de virksomheder som sender medarbejdere hjem vil 43 procent benytte sig af den lønkompensationsordning, som arbejdsmarkedet parter har indgået. 17 procent har allerede gjort dette. Det er særligt virksomheder, som beskæftiger sig med restauration, hotel, turisme og underholdning, som vil benytte ordningen.

”Det er meget positivt, at de brancher, som er hårdest ramt i første omgang, kan og vil benytte trepartsaftalen. Det betyder, at vi har lavet en aftale, som sikrer medarbejderne indkomst og tilknytning til virksomhederne, indtil tingene er mere normale. Mange virksomheder er underdrejet nu og har nærmest ingen omsætning, men de er samtidig dybt afhængige af deres medarbejdere, når de skal i gang igen, og her hjælper lønkompensationen,” siger Brian Mikkelsen.

Nogle virksomheder har også sendt medarbejdere hjem for at afvikle ferie og afspadsering eller sendt dem hjem med løn.

Åbner for ansøgninger i denne uge
Dansk Erhverv har oplevet en stor interesse blandt medlemmer i forhold til netop lønkompensation, og forventningen er, at flere kommer til at bruge ordningen, når flere desværre vil blive ramt af de økonomiske konsekvenser, ligesom flere får sat sig ind i ordningen.

Det er endnu usikkert, hvornår Erhvervsstyrelsen åbner for ansøgninger. Foreløbig er meldingen, at det bliver i løbet af denne uge. Erhvervsminister Simon Kollerup melder til JP Finans, at Erhvervsstyrelsen arbejder på højtryk for være klar til at håndtere ansøgningerne.

Læs mere om ordningen her: Virksomhedsguiden.dk - coronavirus og din virksomhed.

72 pct. af Dansk Erhvervs medlemmer har sendt medarbejdere hjem

pdf

Download

Kontakt os