Gemt

Yderst glædeligt med lønkompensation til private

Nyhed

15. marts 2020

Regeringens udmelding om at indføre midlertidig lønkompensation er dagens absolut bedste nyhed, lyder det Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen.

Corona-krisen er, trods de allerede alvorlige konsekvenser, stadig i sin vorden. Derfor er det helt rigtigt, at regeringen nu indfører midlertidig lønkompensation for de ansatte i virksomheder, som er særligt hårdt ramt af krisen.

”Det er en helt usædvanlig situation, vi står i som samfund. Verden er lukket ned, Danmark er lukket ned, og det sætter sig dybe spor i vores erhvervsliv. Flere brancher er ved at lukke. Nu har de dårlige nyheder stået i kø i de sidste mange dage, men jeg meget glad og tilfreds med, at regeringen har lyttet til Dansk Erhvervs ønske og nu indfører lønkompensation. Det er et vigtigt tiltag, der sammen med de øvrige hjælpepakker skal være med at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser,” siger Brian Mikkelsen.

Yderligere tiltag nødvendige
Brian Mikkelsen understreger, at yderligere tiltag er nødvendige.

”Nedlukningen af verden og Danmark er først lige begyndt. Krisen kan vare ved længe. Derfor kan jeg allerede nu sige, at der bliver behov for flere tiltag. Der er bl.a. brug for en helt særlig hjælpepakke til turismeerhvervene og alle sideerhververne. En hel sektor i Danmark er udfordret – og for manges vedkommende bragt på randen af konkurs. Der skal derfor handles på dette nu,” siger Brian Mikkelsen.

”Vi vil nu følge situationen vedr. lønkompensation. Det er et historisk skridt aftalemæssigt, vi har truffet i dag. Vi vil følge virkningen og effekten af ordningen med lønkompensation. Vi håber, at det virker. Ellers er det vores anbefaling, at vi sætter os sammen igen,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef