Gemt

Bliv en del af Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie

23. november 2020

Skal din virksomhed være med i en ny dansk alliance for ansvarligt produceret palmeolie? Indtil videre har 29 danske virksomheder, organisationer og myndigheder tilsluttet sig alliancen og dens vision om, at al palmeolie importeret til Danmark er produceret ansvarligt.

Palmeolie er den mest udbredte vegetabilske olie globalt og findes i en lang række produkter. Store dele af palmeolieproduktionen er dog forbundet med meget betydelige miljømæssige og sociale udfordringer, herunder rydning af regnskov.

En lang række danske aktører har gennem en årrække arbejdet for at sikre ansvarlig produceret palmeolie, men vi er langt fra i mål. Derfor har Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) sammen med centrale danske interessenter faciliteret en ny samlende dansk indsats, der gennem et forpligtende samarbejde skal arbejde hen imod, at al palmeolie, der importeres og anvendes i Danmark, bliver produceret ansvarligt og afskovningsfrit.

Om alliancen
Alliancen er initieret i et samarbejde mellem DIEH, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, De Samvirkende Købmænd, Kosmetik- og Hygiejnebranchen, Brancheforeningen for Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri (VKH), WWF-Verdensnaturfonden, 3F, NEPCon og Miljø- og Fødevareministeriet. Indtil videre har 29 danske virksomheder, organisationer og myndigheder tilsluttet sig alliancen.

Jo flere des bedre
Alle danske aktører, der har mulighed for at fremme en ansvarlig produktion af palmeolie, inviteres til at deltage i alliancen. Det gælder dels virksomheder, der anvender eller handler med produkter, hvori palmeolie indgår, fx detailhandlen, food-service, producenter af kosmetik og rengøringsmidler, foderproducenter, industrivirksomheder og fødevareproducenter, og dels organisationer, der besidder relevant viden om problemstillingen vedrørende ansvarlig produktion af palmeolie.

For de virksomheder, der allerede køber certificeret og sporbar palmeolie, kan alliancen fungere som et fælles talerør samt udgøre et forum for samarbejde, bl.a. i forhold til at styrke de internationale certificeringsstandarder for ansvarlig palmeolieproduktion.

Du kan læse mere om alliancen og tilmelde dig her: Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie - DIEH

Kontakt

Handel

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer