;
Gemt

Flertal klar til at forlade forhandlinger om postaftale

25. november 2020

Regeringens forslag om en ny pakkeafgift ville ramme danske virksomheder og give de udenlandske konkurrenter en klar fordel. Derfor er det meget positivt, at det tegner til, at der ikke er flertal bag ideen.

 

”Vi har i samlet flok sagt nej til regeringens forslag om en afgift på pakker for at dække det underskud, som befordringspligten giver PostNord. Derfor er vi meget glade for, at et politisk flertal også siger nej til en uforståelig særskat, som ville ramme distributionsvirksomheder, netbutikker, transportvirksomheder og dagbladsdistributører,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, som respons på nyheden om, at der ikke er politisk opbakning til regeringens forslag om en pakkeafgift.

Det er den samlede opposition samt de Radikale, der siger nej til forslaget.

”Det vil vi gerne rose partierne for. Det er den rigtige vej at gå,” siger Brian Mikkelsen.

Flere virksomheder har advaret mod den mulige særskat. Blandt dem er Jørn Skov, CEO i Danske Fragtmænd.

”Særskatten er en stor administrativ byrde. Og det kommer til at koste os økonomisk, hvis vores fortjeneste nedsættes med godt en krone ved hver forsendelse.”

Han bliver bakket op af Danske Mediers adm. direktør, Louise Brincker.

Dagbladsdistributørerne kan ikke hive millioner op af lommen til at finansiere sådan en afgift. Så regeringens forslag ender med at gøre aviserne dyrere, og så sender regningen hos forbrugerne.”
”Vi skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Det bliver vi ikke ved at finde på flere skatter og afgifter. Og det her forslag er en skat til distributionsvirksomheder, netbutikker, transportvirksomheder og dagbladsdistributører,” uddyber Brian Mikkelsen.

Den holdning deler Thomas Corneliussen, adm. direktør i Frode Laursen.

Man giver virksomhederne de bedste muligheder for at drive forretning, hvis man skaber nogle rammevilkår, hvor vi hver dag i fri og sund konkurrence med vores privatejede konkurrenter kæmper om kundernes gunst fremfor at skulle bidrage til at dække en offentlig ejet konkurrents underskud.”

Skru op for momskontrollen med Kinapakker og slå to fluer med et smæk
Dansk Erhverv foreslår, at regeringen i stedet for at pålægge danske virksomheder en ekstra byrde retter blikket mod de mange pakker, som udenlandske giganter hver dag sender til de danske forbrugere.
”Både vi og myndighederne har lavet test, og vi ved, at der foregår omfattende momsvindels med de mange millioner pakker, der hvert år kommer ind fra udenlandske netbutikker. Her kan man slå to fluer med et smæk; der kan findes penge til PostNord, og man kan skabe mere fair konkurrence for de danske virksomheder,” siger Brian Mikkelsen.

Den idé får opbakning hos Anja Lytzen, ejer af netbutikken Lirum Larum Leg.
”En ekstraskat vil give en betydelig merudgift, og det vil gøre det sværere at tjene penge i et allerede hårdt marked. Det stiller os urimeligt i forhold til de udenlandske konkurrenter, hvor vi allerede er presset af blandt andet lønniveauer og moms.”

 

Kontakt

Kommunikation, presse, kurser & events

Louise Jaaks Sletting

Underdirektør
Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent