Gemt

Kompensation til nordjyske virksomheder

06. november 2020

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier åbner nu op for de generelle hjælpepakker til virksomheder i de syv nordjyske kommuner samt kultur- og idrætslivet, der er ramt af den lokale nedlukning.

 

Alle virksomheder i de syv kommuner, der er ramt af en væsentlig nedgang i omsætningen på grund af corona får nu adgang til kompensationsordninger på linje med den generelle adgang, der også var gældende under nedlukningen af samfundet i foråret, oplyser Erhvervsministeriet her til aften.

Det drejer sig om kompensationsordningen for faste omkostninger og kompensationsordningen for selvstændige, freelancere, kombinatører og kunstnere.

Der er nye forhandlinger om udvidelse af hjælpepakkerne i de kommende dage. Dansk Erhverv følger forhandlingerne tæt og arbejder blandt andet for, at få løst CVR-problematikken, så der kan gives helt lokal støtte til de berørte virksomheder i de berørte kommuner.

Regeringen og arbejdsmarkedet parter drøfter desuden indførelsen af en midlertidig og lokal lønkompensationsordning.

Fakta om hjælp til nordjyske virksomheder

Kompensation for faste omkostninger:

  • Alle virksomheder i de syv nordjyske kommuner får adgang til kompensation for faste omkostninger, hvis de har en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.
  • Hvis en virksomhed er tvangslukket og ingen omsætning har, kan den få dækket 100 pct. af de faste omkostninger.
  • Hvis en virksomhed oplever en omsætningsnedgang på 50 pct., kan den få dækket 60 pct. af de faste omkostninger (fx husleje, forsikringer, vand, varme og el mv.)

Kompensation til selvstændige, freelancere, kombinatører og kunstnere:

  • Alle selvstændige mv. i de syv nordjyske kommuner får adgang til kompensation, hvis de har en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.
  • Der ydes kompensation for 90 pct. af omsætningsnedgangen, dog 100 pct. i perioder, hvor den selvstændige har forbud mod at holde åbent, hvis der ikke er omsætning.
  • Desuden gælder øvrige regler for kompensationsordningen.

 

Læs hele nyheden fra Erhvervsministeriet her: https://em.dk/nyhedsarkiv/2020/november/bredt-politisk-flertal-er-enige-om-hjaelp-til-nordjyske-virksomheder-samt-kultur-og-idraetsliv/

Kontakt

Kommunikation

Louise Jaaks Sletting

Underdirektør