; ;
Gemt

Dansk Erhverv hilser varslingssystem velkommen

31. oktober 2020

Dansk Erhverv glæder sig over at regeringen nu har meldt det bebudede varslingssystem ud. Vi ser frem til arbejdet med at justere modellen og gøre den endnu mere nyttig og brugbar til gavn for danskerne og virksomhederne, siger Brian Mikkelsen.

Regeringen har netop præsenteret et varslingssystem, som skal sikre mere forudsigelighed i forhold til hvilke restriktioner, der følger med corona-smitteudviklingen.

”Det er meget positivt, at regeringen nu kommer med sin model. Dansk Erhverv har længe kæmpet for en varslingsmodel, for det har danske virksomheder hårdt brug for i denne tid. Der er brug for mere forudsigelighed og transparens. Jo bedre man kender farvandet og vejrudsigten foran sig, jo nemmere er det nu engang at navigere. Danske virksomheder er gode til at omstille sig, ingen tvivl om den sag, men når tingene bliver så uforudsigelige, som det har været tilfældet det seneste cirka halve år, så er det en svær øvelse,” siger Brian Mikkelsen.

Vil hjælpe med at gøre modellen mere brugbar
Brian Mikkelsen tilføjer, at Dansk Erhverv ser frem til arbejdet med at justere modellen og gøre den endnu mere brugbar.

”Systemet og tankegangen er rigtig god, men der er ting, som jeg tror, vi med fordel kan kigge nærmere på sammen. For eksempel må modellen gerne blive lidt mere præcis. At vi inden for de fem niveauer kan blive mere eksakte på hvor mange smittede, indlagte og så videre, der skal til, for vi er på det ene eller det andet niveau. Det vil også være brugbart, hvis vi ved, hvor længe en tendens skal være op- eller nedadgående, før der bliver skruet op eller ned i niveau,” siger Brian Mikkelsen.

Brug for mere viden
Der er desuden fortsat brug for mere viden om effekten af de forskellige restriktioner.

”Tager vi for eksempel reglen om, at restauranter skal lukke kl. 22.00 frem for kl. 24.00, så kunne vi godt bruge lidt mere viden om effekten af reglen. Naturligvis er vi alle en del af kampen mod coronaspredningen, men det er vigtigt, at vi bruger de værktøjer, som har den bedste effekt. Derudover ser vi også meget gerne øget brug af hurtige tests, da det kan gøre det muligt at samle flere, lige som behovet for en corona-rejsepas er stort,” siger Brian Mikkelsen.

Mere forudsigelighed
Brian Mikkelsen hæfter sig særligt ved, at der fremover vil være en ugentlig afrapportering om situationen.

”Når vi får en status på ugentlig basis, så ved vi bedre, i hvilken retning tingene bevæger sig. Det er og bliver godt med mere forudsigelighed. Danskerne og virksomhederne har brug for så meget forudsigelighed, som det overhovedet er muligt at få,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef