; ;
Gemt

Bliv klar til SCA-betalinger nu

24. september 2020

Netbutikker, der vil kunne modtage betalinger efter nytår, skal sikre sig, at deres betalingsløsning lever op til de nye autentifikationskrav. Tjek med din betalingsudbyder, PSP, nu!

Efter nytår må kortudstedere – altså bankerne – kun acceptere onlinebetalinger på kundernes kort, der lever op til de nye krav om SCA – Secure Customer Authentification.

Det betyder, at når kunden betaler med kort, så skal der gennemføres en sikkerhedsprocedure, som vi kender det i dag fra Dankort Secured by Nets. Det er en del af EU's betalingsservicedirektiv2 – oftest kaldet PSD2 – som skal mindske kortsvindlen og gøre kunderne mere trygge ved betalingerne.

Bemærk at EU’s grænse for, hvornår SCA kræves, er 30 euro, hvilket svarer til 225 kr.

Den finansielle sektor har det seneste års tid fulgt en migrationsplan fra Finanstilsynet, og den 30. september 2020 skal SCA-løsninger baseret på 3D Secure v. 2.x være klar og udrullet, så der kan testes.

Efter 31. december 2020 skal SCA-løsninger være i drift, og betalinger, der ikke lever op til SCA-krav, skal afvises.

FDIH har sagt det før: Tjek med din betalingsudbyder, at dine betalinger kan gennemføres fra 1. januar 2021. Det skal ske nu, for hvis du skal foretage ændringer, så skulle din testperiode gerne ligge før Black Friday og julehandlen.

For abonnementsbetalinger via kort gælder, at der ikke sendes SMS’er til kunderne ved hver betaling, når det er en allerede tilmeldt aftale. Betalingerne her markeres af PSP’en som MIT (Merchant Initiated Transaction), så den ikke udløser SMS’er. Nye abonnementsaftaler skal tilmeldes efter SCA-reglerne, inden de godkendes som MIT. Igen – tjek med din PSP om du skal gøre ”noget”.

Finanstilsynet melder ud om status på gennemførelsen, når de har fået rapporteringer fra finanssektoren med udgangen af september.

FDIH og Dansk Erhverv har dog allerede i september spurgt en stribe PSP’ere, der alle melder klar, og nu går de i gang med at teste kundernes løsninger. Så det tegner lyst, men alligevel – tjek en ekstra gang.

SCA åbner også for løsninger - Whitelisting, Delegated, TRA osv - der giver enklere betalinger for kunden, men her er det ikke alle aktører i finanssektoren, der er klar. Medlemmer kan læse om de løsninger i Betalingsguide 1.

Artiklen blev oprindeligt publiceret på fdih.dk.

Kontakt

Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent