Gemt

Dansk Erhverv og FDIH fusionerer

22. september 2020

FDIH’s medlemmer har netop stemt ja til, at organisationen slår sig sammen med Dansk Erhverv. Fusionen vækker stor glæde i begge organisationer, der fremover vil være e-handlens fælles stærke stemme.

E-handel er et område, der bare er vokset og vokset de senere år og fortsat sætter den ene rekord efter den anden. For nyligt viste tal fra Danmarks Statistik, at fire ud af fem danskere de seneste tre måneder har handlet på nettet. Under Covid-19 nedlukningen har alle aldersgrupper, og især de ældre, handlet meget mere online. Tendensen har bidt sig fast, så e-handlen fortsat er en voksende del af detailhandlen med en omsætning på nettet på omkring 150 mia. kr. årligt. Nu fusionerer Dansk Erhverv og FDIH og skaber handels- og serviceerhvervenes stærkeste stemme inden for digital handel.

”Jeg er superglad for, at fusionen nu er gået igennem. Vi samler de absolut stærkeste kræfter inden for onlinehandel ét sted, og det vil i dén grad styrke Dansk Erhverv. Det vil komme vores medlemmer til gode, fordi de vil få den bedste rådgivning, den bedste interessevaretagelse og i det hele taget de bedste forudsætninger for at få skabt stærke og konkurrencedygtige rammer for dansk onlinehandel. Vi må i den ligning heller ikke glemme, at det arbejde også vil komme hele samfundet til gode. Det er simpelthen ren win-win-win,” siger Brian Mikkelsen.

To bliver til én
Hos FDIH ser man mere end frem til at blive en del af Dansk Erhverv-familien.

”Vi deler allerede de samme holdninger til online handel og bor under samme tag. Vores samarbejde har været fortrinligt i mange år, og nu bliver to altså til én. Jeg er overbevist om, at FDIH’s godt 1000 medlemmer vil opleve fusionen som den helt rigtige beslutning.  Også Dansk Erhvervs medlemmer vil opleve fordele ved fusion med flere guides, nye e-handelsevent og fokuseret rådgivning. Vi er simpelthen ude i, at et plus et vil komme til at give mere end to. Synergieffekten vil blive stor,” siger FDIH’s bestyrelsesformand, Anders Lindhardsen.

Arbejder gerne solen sort
Fusionen betyder, at FDIH nu forvandles til Dansk Erhverv Digital Handel med Niels Ralund som e-handelsdirektør.

”Det bliver en spændende udfordring, som jeg glæder mig til at kaste mig over. Alle, som kender mig, ved, at jeg gerne arbejder solen sort for at sikre de bedste rammer for e-handel i Danmark. Det har vi gjort i FDIH i over 20 år. Nu glæder jeg mig sammen med medarbejderne i FDIH til at fortsætte det arbejde sammen med de nye kolleger i Dansk Erhverv,” siger Niels Ralund.

Fakta om Dansk Erhverv:
Dansk Erhverv er en erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for et af verdens mest handlekraftige erhvervsliv. Dansk Erhverv repræsenterer cirka 16.000 medlemsvirksomheder.

Fakta om FDIH:
FDIH – Foreningen for Dansk Internethandel blev stiftet 1997 og har godt 1000 medlemmer. Sekretariatet beskæftiger 20 personer.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef