Gemt

Dansk Erhverv: Restauranter og barer efterlades uden hjælp

15. september 2020

”Den seneste udvikling i smittetal, har fået nye direkte konsekvenser for et i forvejen presset byliv omkring restauranter, cafeer og barer i København samt i de omkringliggende 16 kommuner, der nu skal lukke allerede kl. 22.00. Vi skal alle tage situationen dybt alvorlig, herunder følge de retningslinjer, der bliver skærpet yderligere.  Samtidig må vi erkende, at den nye situation vil få store konsekvenser for restauranter, barer, cafeer og konferencer, der nu er efterladt med benene solidt plantet i den blå luft, fordi kompensationsordningerne er udløbet,” siger Brian Mikkelsen og understreger, at der behov for at understøtte branchen med kompensationsordninger.

”En situation som denne kræver, at vi holder hånden under det erhvervsliv, der nu gennemgår en om muligt endnu sværere periode. Det er ikke usandsynligt, at vi vil se flere lokale nedlukninger i ”dansen med corona”. Det vigtigt, at regeringen får fulgt op på den seneste politiske aftale, så der bliver sat ordentlige rammer for kompensation til virksomheder, der de facto bliver lukket totalt ned lokalt,” siger Brian Mikkelsen, der samtidig efterlyser gennemsigtighed hvad angår udvikling af smittetal.

Vi har alle et ansvar
”Der er behov for, at myndighederne og offentligheden hele tiden kan følge de aktuelle smittetal, så man også tilsvarende kan danne sig et overblik over, hvornår det er muligt igen at lempe på kravene. Derudover skal vi som samfund stramme op. En tid som denne, hvor vi desværre er nødsaget til at gennemføre flere restriktioner, er det vigtigt, at samtlige husker på de gode takter. At vi alle holder afstand, spritter hænderne af og bærer maske, hvor der opfordres til dette. Hvis vi glemmer den gode adfærd derhjemme og i det offentlige rum, så risikerer vi at skulle starte forfra igen. Desværre har det i dag været nødvendigt at indføre tiltag, der går i den helt forkerte retning. Lad os sammen sørge for, at vi undgår yderligere nedlukninger fremover,” siger Brian Mikkelsen

Læs mere på sum.dk: Nye tiltag til udbrudshåndtering målrettet natteliv og restaurationsbranchen i hovedstadsområdet

Kontakt os

Kommunikation

René Gyldensten

Mediechef
Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Chef for turisme og oplevelsesøkonomi
Medarbejderprofil