Gemt

30-minutters-regel og coronapas

27. april 2021

Dansk Erhverv har været meget kritiske over for 30-minutters-reglen, som i sammenhæng med kravet om coronapas, som Dansk Erhverv ikke mener bør være en forudsætning for restaurantbesøg, er en skadelig cocktail for virksomhederne.


I forbindelse med genåbningen blev der indført en regel om booking før indendørs besøg på restauranter, barer, m.v. 30 minutter inden ankomst.

Dansk Erhverv har været meget kritiske over for reglen, som i sammenhæng med kravet om coronapas - som Dansk Erhverv ikke mener bør være en forudsætning for restaurantbesøg - er en skadelig cocktail for virksomhederne.

Der har været en række møder i sektorpartnerskaberne vedr. ”30-minutters-reservationsreglen”. Dansk Erhverv har måttet forstå, at reglen skal erstattes af et alternativ, der kan have samme ’dæmpende effekt’ som 30-minutters-reglen.

Efter bilateral dialog med mange medlemmer – og med øvrige organisationer - har Dansk Erhverv konstruktivt spillet ind og håber på en løsning. Erhvervsministeriet og sundhedsmyndighederne er lydhøre, men Dansk Erhverv erfarer, at der ”udestår et større arbejde med at regne på forslaget”. Dansk Erhverv har efterlyst et tidsperspektiv.

Retningslinjer
I mangel på autoritative svar fra myndighederne har mange virksomheder lavet pragmatiske løsninger. Det er håbet, at der snarest kan gives tilfredsstillende svar på de mange spørgsmål om bl.a. coronapas i hotelrestauranter og morgenmad og ifbm. mødeophold m.v.

Kontakt

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil