Gemt

Her er retningslinjerne for liberale serviceerhverv

02. april 2021

Erhvervsministeriet har offentliggjort retningslinjerne for ansvarlig indretning af liberale serviceerhverv, som må genåbne fra d. 6. april 2021.


Genåbningen af liberale erhverv er dog udskudt i Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe foreløbigt til og med den 11. april 2021.

Se retningslinjerne her.

Et væsentligt element i retningslinjerne er, at der indføres krav om coronapas, da dette er en forudsætning for, at de liberale serviceerhverv kan genåbne. Desuden fastsættes arealkravet særligt for de liberale serviceerhverv til 4 kvadratmeter pr. kunde og 2 kvadratmeter, hvis kunderne sidder eller ligger ned.

Kunder, besøgende og lignende skal kunne fremvise et coronapas til personalet i form af enten en negativ covid-19 test, der er maks. 72 timer gammel, en positiv covid-19 test, der er mindst 14 dage gammel og højst 12 uger gammel eller et gennemført vaccinationsforløb med covid-19.

For ubemandede solarier gælder kravet om coronapas dog ikke. Her gælder til gengæld en række skærpede anbefalinger i retningslinjerne.

Det er endvidere anbefalingen, at personalet hos de liberale erhverv bliver testet mindst en gang om ugen.

Læs mere på Erhvervsministeriets hjemmeside.

Retningslinjer om ansvarlig indretning af liberale serviceerhverv

pdf

Download

Kontakt os

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil