Gemt

Liberale erhverv genåbner med corona-pas og god plads

06. april 2021

Nu kan frisører og andre liberale erhverv genåbne for kunder. De erhvervsdrivende må dog kun tage imod kunder, der har et corona-pas og opfylder kravene til passet. Desuden skal der være mindst 4 kvadratmeter pr. kunde. Dog kun 2 kvadratmeter, hvis kunderne sidder eller ligger ned.

I takt med, at flere og flere danskere bliver vaccineret mod corona-virus, har et bredt, politisk flertal besluttet at genåbne Danmark gradvist og kontrolleret. De liberale erhverv må ifølge rammeaftalen om genåbning åbne fra og med tirsdag den 6. april 2021.

I forbindelse med genåbningen har Erhvervsministeriet udsendt retningslinjer for, hvordan genåbningen skal foregå i praksis for at mindske smittespredningen. Læs retningslinjerne her.

Ingen adgang uden corona-pas
Et væsentligt element i retningslinjerne er, at der indføres krav om corona-pas. Det er en forudsætning for, at de liberale serviceerhverv kan genåbne. Desuden fastsættes arealkravet særligt for de liberale serviceerhverv til 4 kvadratmeter pr. kunde og 2 kvadratmeter, hvis kunderne sidder eller ligger ned. Det er myndighedernes vurdering, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Personalet skal sikre, at kunder, besøgende og lignende fremviser et corona-pas, der opfylder ét af følgende krav:
• En negativ covid-19 test, der er max. 72 timer gammel.
• En positiv covid-19 test, der er mindst 14 dage gammel og højst 12 uger gammel.
• Et gennemført vaccinationsforløb med covid-19.

Der er udarbejdet en plakat med information om corona-passet. Det er denne plakat, der skal hænges op i eller ved liberale erhvervs lokaler og lokaliteter. Plakaten om corona-passet kan downloades her, hvor der også findes meget andet relevant informationsmateriale.

For ubemandede solarier gælder kravet om corona-pas dog ikke. Her gælder til gengæld en række skærpede anbefalinger i retningslinjerne.

Det er endvidere anbefalingen, at personalet hos de liberale erhverv bliver testet mindst en gang om ugen.

Bemærk at genåbningen af liberale erhverv er udskudt i kommunerne Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe, foreløbig til og med søndag den 11. april 2021.

Mere information
• Virksomhedsguiden.dk
• Erhvervsstyrelsens hotline, telefon 72 20 00 34.

Kontakt os

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil