; ;
Gemt

COVID-19: Mindst 4 dages isolation efter hjemkomst fra udlandet

20. april 2021

Som udgangspunkt skal alle, der rejser ind i Danmark, i isolation i 10 dage for at forebygge corona-smitte. Perioden kan dog forkortes, hvis personen tidligst på fjerdedagen bliver testet, og at testen er negativ. Hvis personerne skal arbejde, gælder kravet om isolation kun i deres fritid, fremgår det af retningslinjerne på de danske myndigheders fælles hjemmeside coronasmitte.dk.

Når du rejser ind i Danmark fra udlandet, skal du gå i isolation i 10 dage. Du må som udgangspunkt ikke forlade isolationsstedet før udløbet af perioden. Det gælder også, selvom du er testet negativ for COVID-19 forud for og ved ankomst, eller efter indrejse i Danmark.

Kravet gælder dog ikke for personer, der indrejser fra de lande og regioner, som har så lavt et smittetal, at Udenrigsministeriet har farvet dem gule. Du kan se myndighedernes fortegnelse over lande og regioner her.

Isolationen kan afbrydes ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter tidspunktet for indrejse i Danmark. Afbrydelsen sker, når resultatet foreligger.

De danske myndigheder giver på deres fælles hjemmeside, coronasmitte.dk, følgende eksempler:

Hvis du indrejser mandag, skal isolationen overholdes indtil torsdag i den efterfølgende uge, medmindre du får en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen.
Hvis du indrejser fredag morgen, kan du tidligst tage en PCR-test efter midnat til tirsdag.
Hvis du indrejser mandag, kan du tage en PCR-test på fjerdedagen, det vil sige fredag.

Der gælder dog også en række undtagelser, der gør det muligt at afbryde isolationen midlertidigt for danske statsborgere og udlændinge med fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

For eksempel personer, der har været på en tjenesterejse eller erhvervsrejse i udlandet. Herunder deltaget i forretningsmøder, leveret varer eller tjenesteydelser, og hvor det er nødvendigt med fysisk fremmøde for at kunne varetage en nødvendig arbejdsfunktion i Danmark.

Til kravet om isolation efter indrejse siger Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Lars Ramme Nielsen:

”Det burde være tilstrækkeligt med en test ved indrejse, så kun de positivt testede blev isoleret."

En fornuftig incidensgrænse bør være nok
Foruden de nævnte restriktioner for erhvervsrejsende mener Dansk Erhverv også, at indrejserestriktioner for turister bør lempes.

”I opfølgningen på faserne af genåbning kan vi kun se gode argumenter for, at feriehusturismen bliver anerkendelsesværdigt, og at karantænekrav slækkes. En fornuftig incidensgrænse bør være nok, så test ved ind-/udrejse fra lande med smitte på niveau med eller mindre end den danske ikke skal føre til karantæne. Ligeledes bør test ikke være et krav for indrejsende fra gule lande,” påpeger Lars Ramme Nielsen.

Til rejserestriktionerne hører en række undtagelser og særregler, dels i forhold til personkredsen og dels i forhold til smitterisiko ved kategorisering af ”røde”, ”gule” og ”orange” lande og regioner.

Her er linket til detaljerne i Nye krav om test og isolation efter indrejse i Danmark.

Læs også mere om reglerne på Dansk Erhvervs hjemmeside her.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil