; ;
Gemt

Pensionskassernes aktieinvesteringer går primært til udlandet

Ny opgørelse viser, at blot 12 pct. af de danske pensionskassers aktieinvesteringer går til danske virksomheder.

Nyhed

April 2021


De danske pensionskasser investerer på vegne af danskerne og er en afgørende aktørnår det kommer til at holde hjulene i gang igennem investeringer i både obligationer, virksomhederejendomme og motorveje. Det er vigtigt, at pensionskasserne er med til at sikre kapital til danske virksomheder, så de kan skalere i Danmark og skabe arbejdspladser.  

For den del af pensionskassernes investeringer, som investeres aktivt i erhvervslivet, så tegner der sig et klart billede af, at størstedelen af investeringerne går til udlandet. Det gælder bl.a. investeringer i aktier, private equity (unoterede virksomheder), erhvervsobligationer og infrastruktur. Det er blot 12 pct. af pensionskassernes aktieinvesteringer, der investeres i danske selskaber, og kun omkring 18 pct. af private
equity investeringerne går til danske virksomheder. Størstedelen af pensionskassernes direkte investeringer i virksomheder, går derfor til udenlandske virksomheder.  
 

"Det er mange milliarder kroner, som årligt investeres af pensionskasserne. Det er en stor aktør, som kan understøtte danske vækstvirksomheder i den globale konkurrence og samtidig sikre solide afkast til danskerne, hvis der blot investeres en smule mere i danske børsnoterede virksomheder frem for udenlandske virksomheder."- udtaler Jasmina Pless, chefkonsulent i Dansk Erhverv. 

Pensionskasserne investerer primært i udlandet

pdf

Download