Gemt

Regeringens infrastrukturudspil ser meget lovende ud

08. april 2021

Udspillet for infrastruktur, som regeringen har præsenteret i dag, viser rigtig gode takter. Især vigtige veje uden for byerne med stor betydning for regional vækst og velstand samt hårdt trængte motorveje vil man give løft. Det er meget positivt for dansk erhvervslivet, lyder det fra Dansk Erhverv.

Dansk infrastruktur trænger til en overhaling. Og med regeringens udspil i dag om en plan for investeringer i infrastruktur, så ser det ud til, at især vejnettet skal have et vigtigt løft. Det glæder Dansk Erhverv.

”Danskerne spilder deres tid i bilkøer og forsinkede tog og tid er det, danskerne har mindst af. Der er derfor produktivitet og vækst i at investere i infrastruktur, men også livskvalitet for den enkelte, der får mere tid i hverdagen. Især på motorvejene kan mange af os skrive under på, at der er alt for meget kø og trængsel, så rigtig godt, gøre noget ved det,” siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv glæder sig over, at oplægget tager hensyn til hele landet. For der er regionale veje over hele landet, der kan have stor betydning for regionens vækst og velstand, der trænger til et løft.

”Det er vigtigt at vi har et Danmark, der hænger sammen. Hvis vi vil have vækst og udvikling i hele landet, må vi også investere i hele landet. Vi er derfor glade for, at en række projekter er med, der tilgodeser også erhvervslivet uden for de store byer,” siger Brian Mikkelsen.

Positivt er det også, at planen er meget ambitiøs i forhold til at sætte gang i omstillingen til en grøn vejtransport.

”Vi skal investere i den grønne omstilling også på vejområdet. Det kræver et langt, sejt træk af skabe en emissionsfri transportsektor, og her er udspillet også rigtig fornuftigt. Det gælder udbygning af lade- og tankinfrastrukturen, men også forslagene til forbedringer i den kollektive trafik både i busser, tog og stationer er rigtig gode,” siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv glæder sig også over, at man vil styrke forbindelserne til bl.a. Tyskland og Københavns Lufthavn samt fremme cyklisme, alternative transportformer som delebiler og samkørsel samt brug af Intelligent Trafikstyring til at få trafikken til at glide bedre.

”Nu ser vi frem til politiske drøftelser, hvor vi håber, at endnu flere projekter bliver båret ind til bordet af de forhandlende partier. Vi ser frem til klarhed på området, så vi deler ambitionen om at drøftelserne kan afsluttes før sommerferien. Det giver tid til en ordentlig debat, men skaber også en bagkant,” siger Brian Mikkelsen.

Læs Dansk Erhvervs infrastrukturudspil "Veje til vækst og velstand" herunder.

Veje til vækst og velstand. Dansk Erhvervs infrastrukturudspil

pdf

Download

Kontakt os

Kommunikation

Jesper Ingemann

Pressekonsulent