; ;
Gemt

Alex Liu giver et internationalt perspektiv på erhvervslivets rammevilkår

19. august 2021

Alex Liu, der er Managing Partner i det globale konsulenthus Kearney, deltager på Dansk Erhvervs Årsdag den 1. september 2021. Her kommer Liu med et internationalt perspektiv på den konkurrencesituation, som Danmark og danske virksomheder befinder sig i. 

 

Alex Liu, Managing Partner i det globale konsulenthus Kearney, deltager på Dansk Erhvervs Årsdag 1. september 2021. 

Fra scenen i Øksnehallen vil Alex Liu bringe et internationalt perspektiv på den konkurrencesituation, som Danmark og danske virksomheder befinder sig i. Her vil Liu særligt lægge vægt på betydningen af adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, stærke rammebetingelser for R&D, entreprenørskab og generelle skatteforhold.  

”Fra mit perspektiv er Danmark i et kapløb mod fremtiden, med andre yderst konkurrencedygtige lande, som også forsøger at bygge velstående og modstandsdygtige økonomier op. Der er meget på spil. Og det handler alt sammen om at sikre en succesfuld strategisk transformation.”

”På den ene side skal Danmark skabe konkurrencedygtige erhvervsvilkår, der bygger på et robust syn på fremtiden, og hvordan omkringliggende betingelser vil ændre sig. På den anden side stilles der høje krav til Danmarks kapacitet til at eksekvere på netop deres fremtidsstrategi,” siger Alex Liu, Managing Partner i Kearney.  

Tilmeld dig Dansk Erhvervs Årsdag 2021 her

Erhvervslivets rammevilkår i fokus
På Årsdagen retter Dansk Erhverv sammen med 1.000 virksomhedsejere- og ledere fokus på, hvordan Danmark bliver verdens bedste land at drive virksomhed i. 

I Dansk Erhverv glæder man sige til at tage imod Alex Liu og det internationale perspektiv, han bibringer dagen.  
 
”Betingelserne for Danmarks velstand – og dermed betingelserne for vores velfærd - starter med erhvervslivets rammevilkår. Og vi mener i ramme alvor, at jo bedre de er, jo bedre har Danmark det. Derfor sætter vi fokus på erhvervslivets rammevilkår på Årsdagen 1. september.”

”Med Alex Lius deltagelse ser vi frem til - i et internationalt perspektiv - at blive klogere på flere af de rammevilkår og dagsordener, vi i Dansk Erhverv har fokus på. Herunder blandt andet vilkårene for at forske og adgangen til kvalificeret, udenlandsk arbejdskraft,” siger Morten Langager, direktør for Politik, Analyse og Kommunikation i Dansk Erhverv.  

Dansk Erhvervs Årsdag 2021 
Øksnehallen danner rammen om Dansk Erhvervs Årsdag 2021. På Årsdagen retter vi fokus på erhvervslivets generelle rammevilkår – vilkår, der er afgørende for erhvervslivets muligheder for at skabe arbejdspladser, velstand og fremgang i det danske samfund.  

Deltagerne kan blandt andet se frem til oplæg og talere fra blandt andre statsminister Mette Frederiksen, Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, adm. direktør i Novozymes Ester Baiget, erhvervsminister Simon Kollerup, manuskriptforfatter og filminstruktør Thomas Vinterberg og Sinan Atlig, Regional President, Vaccines International Developed Markets, Pfizer Biopharmaceutical Group.