Gemt

Aftale om lønkompensation er dybt nødvendig

10. december 2021

I en netop indgået trepartsaftale er regeringen og arbejdsmarkedets parter blevet enige om at genindføre lønkompensation. Det er dybt nødvendigt, og vil afbøde de værste slag for mange virksomheder, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

 

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har nu indgået en aftale om lønkompensation og arbejdsfordeling. Aftalen indebærer blandt andet mulighed for lønkompensation til tvangslukkede virksomheder og en midlertidig lønkompensation til hårdt ramte virksomheder gældende fra den 10. december 2021 til den 15. januar 2022. Desuden vil ordningen om arbejdsfordeling, som giver virksomhederne større fleksibilitet, blive forlænget, så den kan bruges af virksomhederne frem til den 31. marts 2022.

”Det er en meget vigtig og nødvendig aftale, som her er indgået. Med de nye restriktioner og de medfølgende opfordringer, ser mange virksomheder ind i nedlukninger og aflysninger. Det vil typisk være de samme virksomheder, som allerede har holdt særdeles hårdt for som følge af restriktioner og nedlukninger det seneste efterhånden halvandet år. Nu bliver de groggy brancher og virksomheder igen ramt knaldhårdt, og derfor er det så vigtigt, at den nye aftale sikrer, at virksomheder berørt af restriktioner kan få lønkompensation for hjemsendte medarbejdere,” siger Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv.

Normale tilstande hurtigst muligt
Laurits Rønn understreger, at de forskellige kompensationsordninger, herunder lønkompensation, på ingen måde dækker virksomhedernes tab som følge af corona.

”Der er intet, som virksomhederne hellere vil, end at have åbent som normalt. Nedlukninger og restriktioner virksomhederne dyrt hver eneste dag. Derfor er det meget vigtigt, at vi ikke har restriktioner og nedlukninger én dag længere, end det er absolut nødvendigt. Vi skal have normale tilstande hurtigt muligt,” siger Laurits Rønn.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef