Gemt

Teststrategi skal sætte fart på genåbning

17. februar 2021

Regeringen, KL og Danske Regioner har netop præsenteret en ny, national teststrategi. Den er mere fleksibel, bringer test tættere på danskerne og gør det nemmere at blive testet. Godt og dybt nødvendigt, lyder det fra Dansk Erhverv.

På et pressemøde har Regeringen, KL og Danske Regioner fremlagt en ny strategi for, hvordan flere danskere bliver testet fremover. Det er af største vigtighed, da netop omfattende test er nøglen til at få mindsket spredningen af coronasmitte og få genåbnet Danmark.

”Vi er meget glade for, at der nu kommer en ny og langt mere dækkende teststrategi. Og vi noterer os med stor tilfredshed, at private aktører er tænkt ind i strategien. For det gjorde en verden til forskel til bekæmpelsen af coronavirussen, da de private aktører tilbage i december kom på banen med lyntestet, så langt flere kunne blive og blev testet,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Udbud skal have fokus på kvalitet
Brian Mikkelsen understreger vigtigheden af, at eventuelt nye udbud på testområdet har et skarpt fokus på kvalitet.

”De private aktører kommer til at spille en stor rolle i den kommende massetestning af danskerne. Det er de klar til at løfte. Men ser vi på kommende udbud, så skal de skrues sådan sammen, at kvaliteten vægter højt. Pris er selvfølgelig altid et parameter, men kvalitet skal også vægte,” siger Brian Mikkelsen,

Brian Mikkelsen tilføjer, at private aktører også er klar til at bistå med vaccinering af danskerne, så eventuelle flaskehalse ikke kommer til at stå i vejen for, at flest muligt bliver vaccineret hurtigst muligt.

Kontakt

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef