; ;
Gemt

Falske pengesedler i omløb på Fyn

22. januar 2021

Fyns Politi har oplevet en markant stigning i antallet af sager vedrørende forfalskning af pengesedler.

Fyns Politi har siden d. 2. november 21 sager om falske pengesedler. 14 sager omhandlede forfalskede 1.000 kr. sedler og otte af sagerne omhandlede forfalskede 500 kr. sedler. Dertil blev begge typer sedler involveret i én sag.

”Det er helt usædvanlig mange sager, og vi ser på dem med meget stor alvor. Vi har identificeret gerningsmænd i flere af sagerne, men efterforskningen har vist, at det ikke er dem, der har fremstillet de falske penge. Vi leder med andre ord efter en bagmand, som står for at producere sedlerne,” siger politikommissær Carsten Dichmann, Fyns Politi.

Det fremgår af politiets hjemmeside, at der ikke er tale om særligt gode kopier, men at pengesedlerne stadigvæk ligner de rigtige 500 kr. og 1.000 kr. sedler. Hertil har de forfalsket pengesedler uden for eksempel hverken vandmærke, sikkerhedstråd eller hologram. De forfalskede pengesedler har også typisk spor efter tryksværte, ligesom kanterne er klippet lidt skævt af i nogle tilfælde.

Dichmann opfordrer til, at alle – både butikker og borgere generelt – lige tjekker de pengesedler, de får i hænderne, en ekstra gang.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil