Gemt

Gode likviditetstiltag på vej til virksomhederne

29. januar 2021

Regeringens udspil med håndsrækninger til bl.a. virksomheder i en momsklemme får stor ros med på vejen fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

I regeringens netop præsenterede udspil adresseres en af de store udfordringer for mange danske virksomheder i øjeblikket: Likviditet. Udspillet indeholder bl.a. udskydelse af a-skatter, AM-bidrag og moms.

”Det er en problematik, som Dansk Erhverv og flere politiske partier har adresseret. I går blev det meldt ud, at nedlukningen fortsætter frem til den 28. februar. På den baggrund er det blevet endnu vigtigere med håndsrækninger til de mange ramte virksomheder. Derfor skal regeringen have stor ros for dette udspil. Dansk Erhverv har siden efteråret efterspurgt en løsning på virksomhedernes skattebetalinger – hvis nedlukningen fortsatte. Vi vidste jo, at de tidligere udskudte skattebetalinger fra 2020 skulle falde i marts, samtidig med at der skulle betales igen. Altså en dobbelt regning i en tid, hvor mange virksomheder slet ikke har i nærheden af normal omsætning. Det er derfor glædeligt, at der nu kommer en samlet løsning,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Likviditeten udfordrer
Likviditeten er virksomhedernes helt store problem, mange virksomheder har ingen omsætning og har derfor heller ikke penge til at betale skatter, moms og afgifter – så udskydelsen er kærkommen.

”Vi har netop lavet en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs medlemmer og hver femte svarede, at de har store problemer med likviditeten. Personligt har jeg også fået mange henvendelser. Det er mennesker, der ikke har kunnet sove, fordi de var bekymrede for, hvordan de skulle betale skatteregningen. Jeg er sikker på, at der nu går et lettelsens suk igennem mange virksomheder, som nu kan se lidt mere trygt mod fremtiden. Det ændrer dog ikke på, at den forlængede nedlukning har store konsekvenser for mange virksomheder. Tiltaget afbøder noget, men for eksempel detailhandlen og de liberale erhverv er fortsat under et stort pres,” siger Brian Mikkelsen.

Nye likviditetstiltag og låneordninger

1. A-skattelåneordningen udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts. Samtidig vil regeringen give mulighed for, at også store virksomheder kan anmode om lån efter den udvidedede A-skattelåneordning.
2. Den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.
3. En ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder for den udskudte og ordinære moms, der skal angives og betales 1. marts 2021.

Læs mere her:
Faktaark - Ny momslåneordning for SMV'er
Faktaark - Udvidelse af A-skattelåneordning


Kilde: Skatteministeriet

Kontakt

Politik og Analyse

Jacob Ravn

Advokat, souschef PA og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil
Kommunikation

Louise Jaaks Sletting

Underdirektør