Gemt

Vigtig ændring af indrejseregler for erhvervsrejsende

27. januar 2021

Et flertal på Christiansborg skærper nu indrejsereglerne med et krav om 10 dages isolation for indrejsende dog med vigtig undtagelse for danske og udenlandske erhvervsrejsende.

Tirsdag blev et flertal i Folketinget enige om at skærpe indrejserestriktioner i Danmark. Skærpelsen kommer i kølvandet på, at en række forskellige mutationer af coronavirus hærger verden.

Efter vedvarende pres fra Dansk Erhverv er det imidlertid lykkedes at få indført to vigtige ændringer i lovforslaget. Dels får danske virksomheder nu mere fleksibilitet til at modtage erhvervsrejsende fra udlandet, og dels bliver disse erhvervsrejsende undtaget fra kravet om 10 dages isolation, når de ankommer til Danmark.

Forslaget hastebehandles i de kommende dage i Folketinget og forventes at kunne træde i kraft i midten af næste uge.

Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen hilser det velkommen, at et flertal i Folketinget har lyttet til erhvervslivets ønsker, så der er en balance mellem at kunne drive forretning og hindre mest mulig spredning af virussen. Rigtig mange danske virksomheder er afhængige af løbende at kunne udsende medarbejdere og modtage udenlandske forretningsforbindelser.

”Naturligvis skal der gøres alt for, at Danmark kommer så sikkert og så godt ud på den anden side af denne forfærdelige viruspandemi som muligt, men det kræver selvsagt, at dansk økonomi kommer helskindet igennem krisen. Og derfor var disse ændringer så vigtige. Danske virksomheders konkurrenceevne består blandt andet i, at de har adgang til de bedste hjerner og de bedste hænder uanset, hvor på kloden de befinder sig, og nu er der kommet den fornødne fleksibilitet i indrejsereglerne til at tage højde for netop det,” siger han

Erhvervsrejsende er undtaget
Aftalen gælder både danske og udenlandske statsborgere og betyder, at indrejsende - med undtagelse af erhvervsrejsende med et anerkendelsesværdigt formål - efter ophold i udlandet nu omfattes af et krav om test og isolation i 10 dage.

Isolationen kan dog afbrydes på fjerdedagen efter en negativ covid-19 PCR-test.
Danske og udenlandske erhvervsrejsende til Danmark bliver undtaget kravet om isolation, så længe de varetager deres arbejdsfunktioner i Danmark. De skal så overholde kravet om isolation, når de ikke er på arbejde eller udføre opgaver, der ikke kræver fysisk tilstedeværelse i virksomheden.

Der åbnes også op for, at f.eks. deltagelse i forretningsmøder, workshops for nøglemedarbejdere, træningsforløb eller andre forretningskritiske funktioner, accepteres som anerkendelsesværdige formål for indrejse til Danmark, og at danske virksomheder selv får lov til at afgøre, hvad der er forretningskritisk for dem.

”For Dansk Erhverv havde det meget høj prioritet, at danske virksomheder ikke skulle overreguleres med hensyn til, hvad der udgør forretningskritiske funktioner og dermed et anerkendelsesværdigt formål for indrejse. Det ved virksomhederne naturligvis bedst selv, og det afspejler de kommende ændringer heldigvis også,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil