Gemt

Dansk Erhverv og SF: Danmark skal være verdensmester i produktion af plantefødevarer og grønne proteiner

28. juli 2021

Danmark skal producere langt flere plantebaserede fødevarer og grønne proteiner i de kommende år. Det er godt for det globale klima og kan samtidig skabe grobund for et nyt dansk eksporteventyr, fastslår Dansk Erhverv og SF i et nyt fælles udspil. 


Danmark skal være verdensmester i produktion af plantefødevarer og grønne proteiner. 
 

Sådan lyder det i dag fra Dansk Erhverv og SF i et nyt fælles udspil.

Danmark skal producere langt flere plantebaserede fødevarer og grønne proteiner i de kommende år. Det er godt for det globale klima og kan samtidig skabe grobund for et nyt dansk eksporteventyr. Derfor skal Danmark sætte ambitiøse 2030-mål for produktionen af plantebaserede fødevarer og grønne proteiner. Det fastslår Dansk Erhverv og SF i et nyt fælles udspil. 

Dansk Erhverv og SF er enige om, at investeringer i plantebaserede fødevarer og langt bedre rammevilkår og lovgivningsrammer for grønne proteiner bør være en del af den landbrugsaftale, som forhandles på Christiansborg netop nu. 

En tidligere analyse fra Dansk Erhverv viser, at der er stort potentiale forbundet med at erstatte sojaprotein i dansk svine- og kvægfoder med mindre udledende alternativer som fx industrielt produceret protein. CO2e-udledninger fra foderprotein kan dermed reduceres med op til 63 pct. 

Du kan se hele analysen her.

Kontakt os