Gemt

Afslutningsdebat: Godt med bredt politisk fokus på erhvervslivet

04. juni 2021

Dansk Erhverv ser positivt på, at der var et bredt politisk fokus på erhvervslivet i Folketingets afslutningsdebat. Dagen blev indledt med en tale af statsminister Mette Frederiksen, der forhåbentligt er startskuddet til mere politisk fokus på, hvor pengene skal komme fra.

 

”I Dansk Erhverv håber vi på, at statsministerens tale i dag er startskuddet til et styrket politisk fokus på, hvor pengene skal komme fra. Nu er retningen i hvert fald sat fra den fornemste talerstol i Kongeriget.”

Sådan er lyder det fra adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, efter statsministerens indledningstale ved årets afslutningsdebat i Folketinget.

I statsministerens åbningstale anerkendte Mette Frederiksens (S), at der er et behov for styrket fokus på erhvervslivets betingelser og adgangen til arbejdskraft. Betingelserne for at skabe fremgang og velstand i Danmark.

I sin tale nævnte Mette Frederiksen, at Danmark står stærkere end i mange år, og at vi nu kunne ”læne os tilbage” og ”lade udviklingen gå sin gang.” Men den vej skal vi ikke, fastslog statsministeren.

”Vi skal gå den modsatte vej. Reformer, innovation, uddannelse, jobskabelse og vækst. Lige nu har vi et bedre udgangspunkt, end nogen turde håbe på i de mørke uger i foråret 2020,” lød det fra statsministeren.

En melding, som man i Dansk Erhverv, ser positivt på.

”Det er opløftende. For erhvervslivet er en afgørende aktør, når vi skal vende store samfundsudfordringer til muligheder,” siger Brian Mikkelsen og uddyber:

”Statsministerens tale havde et stort fokus på erhvervslivets betydning for samfundet - og erhvervslivets vilkår og adgangen til kvalificeret arbejdskraft. På mange måder en tale, der kan være indledningen til et styrket fokus på, hvor pengene skal komme fra.”

Og lige netop den pointe markerede Dansk Erhverv om morgenen forud for afslutningsdebatten ved at spørge på tværs af medier: ”Taler vi lidt for meget om at bruge pengene, og lidt for lidt om at tjene dem?”

Bredt politisk fokus på erhvervslivet
I Dansk Erhverv er visionen enkel. Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i.

Og i den næsten 15 timer lange afslutningsdebat ser Dansk Erhverv særligt positivt på, at der var et bredt politisk fokus på erhvervslivet. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen nævnte i sin tale, at dansk erhvervsliv overordnet har klaret sig godt igennem coronakrisen, fordi ”vores erhvervsdrivende har været omstillingsparate”.

I talen slog Venstre-formanden fast, at der er muligheder i den økonomiske situation, som vi står i.

”En sund økonomi giver muligheder og kan gøre politik til virkelighed. Den lektie håber jeg, vi alle tager med os, når vi tager fat på de større samfundsudfordringer på den anden side af krisen. Klimaudfordringerne. Udviklingen af vores velfærdssamfund. Ambitionen om at sikre gode muligheder i alle dele af landet,” lød det fra Ellemann-Jensen (V).

I Dansk Erhverv mener vi, at det er vigtigt at bruge erhvervslivets handlekraft til at løse vores fælles samfundsudfordringer. Og vi skal være med til at sikre erhvervslivets handlekraft de bedst mulige – verdens bedste – betingelser.

I Dansk Erhverv håber vi på, at der i den kommende tid kommer større fokus på, hvor pengene skal komme fra, og at afslutningsdebatten i Folketinget forhåbentligt er startskuddet til det.

Se afslutningsdebatten og talerne her.

Kontakt os