Gemt

Dansk life science rimer på høj jobglæde

25. juni 2021

Medarbejderne i den danske life science branche har en meget høj jobtilfredshed. Det viser en rapport fra Jobindex foretaget blandt ansatte i en række store life science virksomheder i Danmark. Jobindex har spurgt 2.040 nuværende og tidligere medarbejdere i branchen, og der tegner sig et klart billede af, at life science branchens overordnede formål – at hjælpe patienter i hele verden – spiller en stor rolle ift. medarbejdertilfredsheden.

”Det er særdeles positivt, at medarbejderne i life science branchen har så stor jobtilfredshed. Life science virksomheder er dybt afhængige af at de helt rette kompetencer, og med en stor jobglæde er det lettere at tiltrække og fastholde de bedste talenter.” Siger Brian Mikkelsen, adm. dir. i Dansk Erhverv og fortsætter ”Jeg hæfter mig særligt ved den store stolthed over branchens sundhedsmæssige samfundsbidrag, som medarbejdere har. Den forhåbentligt snart overståede COVID-19-pandemi har været et lysende klart eksempel på hvad life science branchen er i stand til, og jeg kan virkelig godt forstå at medarbejderne er stolte over at bidrage til at gøre en forskel for den enkelte patient”.

Life science branchen er i dag en af Danmarks allervigtigste styrkepositioner med en vareeksport på 151 mia. kr. i 2020 svarende til 22 pct. af al dansk vareeksport. Og væksten ventes at fortsætte i de kommende år. ”Vi forventer, at life science branchen over de kommende år får brug for rigtigt mange nye medarbejdere. Netop derfor er det jo særdeles positivt, at lige præcis life science branchen har et godt ry som et attraktivt felt at arbejde i. Det er f.eks. særligt vigtigt, at vi får flere unge sporet ind på life science uddannelserne, og får uddannet endnu flere talenter,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

René Gyldensten

Mediechef