Gemt

Glædelige økonomiske toner fra Vismændene – Men mangel på arbejdskraft truer

01. juni 2021

I den netop offentliggjorte rapport fra Det Økonomisk Råd, slår vismændene fast, at Danmark er på vej ud af coronakrisens skygge. Men mangel på kvalificeret arbejdskraft kan bremse den økonomiske vækst, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Vaccineudrulning og den internationale situation generelt betyder, at Det Økonomiske Råd netop har meldt ud, at vi i 2022 kan se frem til den største vækst i 28 år. Med til historien hører dog, at det sker i kølvandet på 2020, hvor BNP faldt med 2,7 procent.

”Det er helt enkelt positivt, at dansk erhvervsliv overordnet set er ved at trække dansk økonomi ud af krisen. Det er dog en skævert, at Vismændene melder, at kompensationen for restriktionerne giver erhvervslivet en generel forventning om støtte. Det er på ingen måde tilfældet, og syv-ni-tretten kommer vi aldrig til at opleve en lignende situation igen,” siger Brian Mikkelsen.

Mørke skyer på himlen
Brian Mikkelsen påpeger, at selvom Vismændenes økonomiske barometer er stærkt stigende, så er der også mørke, truende skyer på den økonomiske himmel.

”Lige nu er der mangel på kvalificeret arbejdskraft i flere brancher. Hvis væksten skal øges, så skal der også være hænder og hjerner nok til, at virksomhederne kan følge med nye ordrer og bedre tider. Der er brug for både her-og-nu og langsigtede tiltag til at sikre, at virksomhederne har adgang til den arbejdskraft, de har og får brug for. Den offentlige beskæftigelse skal holdes i ro, og der er behov for, at endnu flere udlændinge kommer til Danmark og giver en hånd med på arbejdsmarkedet. På reformsiden er der ingen vej uden om, at 1. og 2. generationsreformer skal gå hånd i hånd,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef