; ;
Gemt

Guides: Kom godt i gang på det tyske marked

01. juni 2021

Overvejer du online salg til det tyske marked? Så er der hjælp at hente hos Dansk Erhverv, der har guides, som kan forberede dig, og juridiske tekster til handelsbetingelser og persondatapolitik, som du kan lade dig inspirere af. Teksterne er eksklusive for medlemmer af Dansk Erhverv.

Tyskland er et stort marked med mange potentielle kunder. Selvom de danske og tyske regler langt hen ad vejen er de samme, fortolkes reglerne langt mere strikt i Tyskland.

Tyske forbrugere agerer også anderledes end danske: De læser f.eks. handelsbetingelserne, inden de handler, og ser det forkert ud, handler de ikke. De forventer også, at du anvender dobbelt opt-in ved tilmelding til nyhedsbrev, og de går meget op i GDPR.

Din side skal have et specifikt menupunkt, der hedder ”Datenschutz”, hvor kunderne kan finde oplysninger om, hvordan du behandler personoplysninger, deres rettigheder osv.

I Tyskland er der ikke en forbrugerombudsmand, som vi kender det i Danmark, men overholder du ikke dine oplysningsforpligtelser, kan du risikere at få en såkaldt ”Abmahnung” med et erstatningskrav fra en af dine konkurrenter.

I denne juridiske guide kan du læse mere om, hvad du bl.a. skal oplyse, når du har en side, der retter sig mod det tyske marked 

Inspiration til dine tyske handelsbetingelser

Inspiration til formulering af din persondatapolitik 

Handelsbetingelser og persondatapolitik på tysk og alene til din inspiration. Vi anbefaler, at du får teksterne tilpasset til netop din shop.

E-eksportguide til Tyskland

Kontakt

Digital Handel

Tina Morell

Chefkonsulent
Digital Handel

Carsten Rose Lundberg

Fagchef for digital handel
Medarbejderprofil