Gemt

Opråb: Fjern kravet om coronapas for attraktioner

23. juni 2021

Krav om coronapas lægger sig som en tung dyne over efterspørgslen.  Derfor opfordrer Dansk Erhverv nu politikerne til at fjerne kravet om coronapas for samtlige attraktioner per 1. juli, mens arealkravet også bør blive udfaset hurtigere.

 

Normalt er sommeren forbundet med glæde. Men i oplevelsesindustrien ser man frem mod den næste måned med stor alvor.

For de danske attraktioner ser ind i en udfordrende sommer, og derfor lægger Dansk Erhverv nu op til at krav om coronapas for samtlige attraktioner bliver ophævet fra 1. juli.

”Oplevelsesindustrien står over for en forfærdelig måned. Krav om coronapas lægger sig som en tung dyne over efterspørgslen, fordi udenlandske turister og mange danskere skal lade sig teste for at besøge attraktioner og forlystelser. Derfor skal kravet om coronapas afskaffes fra 1. juli, som det er blevet for restauranter og cafeer,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i Finans.

Juli er den vigtigste måned
Opfordringen fra Dansk Erhverv til politikerne kommer nu, for ellers vil en stor del af op af oplevelsesbranchen gå glip af en stor omsætning, der skal hjælpe attraktionerne gennem de tynde måneder.

Juli er attraktionernes absolut vigtigste måned målt i omsætning. I forlystelsesparkerne står juli for godt 20 procent af årets salg, og normalt kommer der lige så mange penge i kassen i juli måned som i juni og august tilsammen. 

Derfor vil kravet om coronapas have langvarige skadevirkninger for virksomheder og institutioner, som allerede er i knæ, lyder det fra Dansk Erhverv.

Arealkrav bør også væk
Men at coronapasset kommer væk er ikke nok. Arealkravet bør også komme væk tidligere end planlagt. I Dansk Erhverv ønsker man, at det bliver udfaset den 1. juli i stedet for til 1. september.

For alle turisme-, kultur- og oplevelsesvirksomheder gælder arealkrav og afstandsanbefalinger helt frem til 1. september. Det er alt for sent og vil medføre unødvendigt store tab for branchen, med tanke på hvor godt der er styr på smittespredningen, mener Dansk Erhverv.

"For vi skal have banket gang i hele turisme- og oplevelsesindustrien," siger Brian Mikkelsen.

Fjernelse af arealkrav er særligt kritisk for biografer, spillesteder og teatre, som lige nu kun må have tilskuere på hvert andet sæde. Arealkravet bør også fjernes, når det gælder svømmebassiner på hoteller, feriecentre og lignende. 

Sidst – men ikke mindst – bør man også se på arealkravet i forbindelse med større arrangementer, og om man kan gøre sektionerne større.

Fodboldklubberne bør også med erfaringerne fra EM allerede nu kunne planlægge sæsonstarten af Superligaen i juli - alene med krav om coronapas og uden yderligere restriktioner, lyder det fra Dansk Erhverv.

Læs hele opråbet på Finans.dk her. 

Kontakt os

Kommunikation

René Gyldensten

Mediechef