Gemt

Stigning i forgæves rekrutteringer er bekymrende

28. juni 2021

Ifølge netop offentliggjorte tal for forgæves rekrutteringer fra Beskæftigelsesministeriet tager manglen på arbejdskraft endnu et nøk opad. Den giver anledning til dybe panderynker hos Dansk Erhverv, der efterlyser hurtig politisk handling.

 

Manglen på arbejdskraft bare stiger og stiger.

Den forgæves rekrutteringsrate stiger således fra 20,6% i marts til 22,5% i juni. Ifølge juni tallene er mangelsituationen især forværret inden for serviceerhverv så som rengøring, transport, handel og i hotel- og restaurationsbranchen med forgæves rekrutteringsrater i spændet 24-31%.

”Rekrutteringssituationen er givet markant værre på nuværende tidspunkt, fordi rekrutteringsmånederne marts – juni,hvor vi har set en rekord høj rekrutteringsaktivitet, ikke indgår i Beskæftigelsesministeriets juni-måling. Der er dog ikke i øjeblikket meldt om tiltag, der ligger lige om hjørnet fra politisk side. Dermed er der nu en stigende risiko for, at vi kommer til at miste mange af de arbejdspladser, som der blev gjort en kæmpe indsats for at forsøge at redde under corona-krisen, siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.

Alle gode grunde til at handle hurtigt
Ifølge en måling, som Dansk Erhverv foretog i maj måned blandt medlemsvirksomhederne, melder i cirka hver 3. af de virksomheder, der forsøger at rekruttere, at de opgiver at få besat stillingen.

”Det er på alle måder en frustrerende udvikling at være vidne til. Der er et akut behov for at tage action på virksomhedernes stigende rekrutteringsproblemer. Hvis ikke der handles fra politisk side, så risikerer vi at misse en stor del af det opsving, som de fleste økonomer ellers mener, er lige om hjørnet. Danske virksomheder vil ikke kunne følge med ordrerne, og det vil koste vækst, arbejdspladser og indtægter til samfundet. Der er alle gode grunde til at handle hurtigt,” siger Peter Halkjær.

Se den nye rekrutteringssurvey fra STAR ved at trykke her.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil