Gemt

Stort fokus på genstart af hovedstaden

21. juni 2021

Oplevelsesøkonomien og turismen i København er stadig hårdt ramt. Derfor stod Dansk Erhverv i dag, mandag, bag en debat, om hvordan vi genstarter hovedstaden efter coronakrisen.

 

Hvordan genstarter vi København efter coronakrisen?

Det var overskriften i dag, mandag, da Dansk Erhverv havde samlet de mest centrale aktører fra oplevelsesøkonomien og turismen i København til en rundbordssamtale om genstart af byen. En genstart, som både skal være på kort og lang sigt.

Og i salen var budskabet klart: Vi skal have København tilbage som et stærkt lokomotiv for turismen, kulturen og oplevelsesøkonomien i Danmark.

For selvom sommervejret har gjort sit indtog og sommerferien venter forude, så er der stadig lang tid til, at København er tilbage på sporet. For der hænger fortsat uvejr over det ellers en gang så stærke lokomotiv.

”Danmark er overordnet kommet godt ud af krisen. Overordnet.”

”Så er der erhverv, som er meget repræsenteret her i dag, som er benhårdt ramt. Der synes jeg, vi skal prøve at fokusere på, hvordan vi kan løse nogle af de udfordringer,” lød det fra adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, da han bød velkommen i Børssalen.

Hovedstaden er hårdest ramt
Deltagerne fik i starten lov til at præsentere sig. Og her stod det endnu en gang klart, hvor alvorlig situationen er. Her fik flere virksomheder mulighed for at fortælle om deres situation.

”Vi har måtte nedregulere vores forventninger til året gang på gang,” fortalte Peter Schelde, koncernchef hos Comwell.

I paneldebatten blev det debatteret, hvordan man skal bringe Københavns oplevelseserhverv og turisme tilbage i gear. I panelet var Birgitte Bergman (KF), medlem af Folketinget, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Martin Geertsen (V), medlem af Folketinget, Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmesterkandidat i Københavns Kommune, og Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

”Hovedstaden er stadig ramt. Allervigtigst at genoprette i forhold til turisme, men også at det måske er det allersværeste sted at genoprette, fordi vi er så afhængige af, at der også bliver åbnet igen, så de udenlandske turister kan komme hertil igen,” lød det fra Sophie Hæstorp Andersen (S).

I Dansk Erhverv håber man på, at man kan få København tilbage på sporet og få genoprettet hovedstadens turisme.   

”Der er en erkendelse af, vi er kommet godt igennem krisen, men der er ikke fokus på den her branche, som er allerhårdest ramt,” sagde Brian Mikkelsen i paneldebatten.

I mandagens arrangement med fokus på genstart af København deltog cirka 50 personer fra oplevelsesøkonomien og turisme i hovedstaden. Derfor håber Dansk Erhverv, at dagens arrangement kan være med til at genstarte turismen i København.