Gemt

Gode takter i udspil om grønne byer og udvikling af hovedstaden

26. maj 2021

Dansk Erhverv finder mange positive elementer i regeringens netop fremlagte udspil. Overordnet kan Dansk Erhverv pege på mange gode ting, for eksempel en udbygning af Københavns Lufthavn, og kun få ting, der bør ses på, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Regeringen har netop fremlagt udspillet ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling”. Dansk Erhverv hæfter sig ved, at udspillet støtter op om den igangværende udvikling mod grønnere byer, der allerede er stort fokus på lokalt i Danmark. Der er overordnet tale om et meget fornuftigt udspil.

”Vi glæder os over de lokale initiativer til at skabe grønne byer, og det skal sikres, at der også er nationale initiativer, der sikrer koordinering. Konkret kan jeg for eksempel pege på, at danske virksomheder typisk dækker flere kommuner, og her er det vigtigt, at det er samme, grønne transportform, som bliver prioriteret. Hvis en kommune satser på brintbiler og den anden el-biler, så bliver det et praktisk problem. Den slags skal der ses nærmere på,” siger Brian Mikkelsen.

Rigtigt at styrke lufthavnen
I udspillet lægges der blandt andet op til en lovændring, der giver Københavns Lufthavn mulighed for at udbygge og udvikle.

”Det er helt rigtigt set af regeringen. Coronaen har været hård ved lufttrafikken og lufthavnen, men nu går vi mod lysere, og der er et behov for at give Københavns Lufthavn mulighed for at udvikle sig. Lufthavnen er et internationalt knudepunkt, og det er på alle måder gavnligt for danskerne og for dansk erhvervsliv. Skal vi have store konferencer, kunne tiltrække bedste hoveder og meget mere, så skal det være nemt og hurtigt at komme til og fra Danmark. Men konkurrencen mellem de internationale lufthavne er hård, og derfor er det klart, at Københavns Lufthavn også skal udbygge og være på forkant med konkurrencen,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef