Gemt

SMV:Digital åbner for ansøgninger

11. maj 2021

OBS! Artiklen er opdateret med ny åbningsdato og ændret ansøgningsproces.

Snart får danske SMV'er igen mulighed for at søge om tilskud igennem SMV:Digital. Ved sidste runde i april blev pengene revet væk.

Opdateret d. 20. maj med ny ansøgningsproces og åbningsdato for næste pulje. Læs mere om ændringerne på www.smvdigital.dk.

Mandag den 31. maj kl. 9 (udskudt fra 26. maj) åbner en ny pulje i SMV:Digital, hvor SMV’er med 3-249 ansatte kan søge om 100.000 kr. til indkøb af privat rådgivning til digital omstilling og udvikling af e-handel. Puljen er samlet på 23,5 mio. kr., og vil komme 235 SMV’er til gode. 3,5 mio. kr. er reserveret til digitale projekter, som forventes at have tydelige grønne effekter ligesom ved åbning af tidligere grønne puljer i SMV:Digital.

"Det er meget positivt, at SMV:Digital åbner for endnu en ansøgningsrunde. Ved sidste runde i april blev pengene revet væk, så den nye runde sikrer, at endnu flere SMV’er kan komme i gang med den digitale omstilling," siger Frederikke Saabye, chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

Og der er god grund til at give sig i kast med en digital omstilling. Billig-Arbejdstøj.dk har fået tilskud fra SMV:Digital til implementeringen af et nyt højteknologisk robotlager. Billig-Arbejdstøj.dk er placeret i Midtjylland og sælger arbejds-, fritids- og sportstøj over egen webshop. Med hjælp fra SMV:Digital og det nye robotlager har virksomheden øget lagerproduktiviteten med 275% samtidig med, at tilfredsheden er steget hos kunderne. 

Indehaver af Billig-Arbejdstøj Tommy Søndergaard siger:

"Vi søgte og fik tilskud via SMV:Digital puljen og er glade for det rygstød, det var, på vores digitale rejse.”
Læs mere om Billig-Arbejdstøj.dk og se video: SMV:Digital - omstillingsprisen

Konkret skal du gøre følgende for at søge om tilskud via SMV:Digital:

  1. Forbered din ansøgning inden puljen åbner (ansøgningsskabeloner kan downloades på forsiden af www.smvdigital.dk)
  2. Gå ind på www.smvdigital.dk inden puljeåbning mandag den 31. maj kl. 09.00
  3. Kl. 09.00 tildeles du på smvdigital.dk et vilkårligt kø-nr. til ansøgningsmodulet via det digitale kø-system Queue-it
  4. Du lukkes ind i ansøgningsmodulet i kø-rækkefølge. Du skal derfor være opmærksom på, hvornår det er din tur i køen, hvorefter du har 20 min. til at logge ind med Nem-Id. Når du er logget ind, kan du påbegynde indtastningen af din ansøgning. Du har 30 min. til at udfylde og indsende din ansøgning
  5. Når du har udfyldt og indsendt din ansøgning, vil systemet tildele din ansøgning et journalnummer, som er det nr., der er afgørende for, hvornår din ansøgning vurderes ud fra først-til-mølle-princippet.

 

SMV:Digital

  • SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i og anvender løsninger inden for automatisering, digitalisering og e-handel.

  • Siden efteråret 2018 har SMV:Digital udmøntet mere end 145 mio. kr. og givet støtte til mere end 1.600 digitale projekter i SMV’er i hele Danmark.

  • Fra 2020 har SMV:Digital fået et styrket grønt fokus med særskilte tilskudspuljer til digitale projekter med grønne effekter 

  • Den kommende tilskudspulje kan sætte gang i digitale projekter i 235 SMV’er.

  • En evaluering af projekterne, der tidligere er gennemført i regi af SMV:Digital, viser, at SMV’erne i mere end 90 pct. af tilfældene investerer eller lægger planer at investere i ny teknologi og IT. Tilsvarende melder mere end 90 pct. af  SMV’erne, at de efter gennemført SMV:Digital-projekt har styrket eller forventer at styrke deres produktivitet og omsætning som følge af projektet.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Frederikke Rosendal Egede Saabye

Chefkonsulent