Gemt

Stigende pres på rådgivervirksomheder for at udvise samfundsansvar

19. maj 2021

Mange virksomheder oplever et stigende pres for at udvise samfundsansvar, men presset er særligt udtalt blandt rådgivervirksomhederne. Der er et større forventningspres til rådgivervirksomhederne end resten af erhvervslivet, når det handler om at udvise samfundsansvar. Hele 37 procent af rådgiverne har oplevet et stigende forventningspres.

Forventningspresset fra medarbejderne
Analysen fra Dansk Erhverv viser desuden, at rådgivervirksomhederne oplever det største forventningspres fra egne medarbejdere.

image33ioe.png

Her angiver 73 pct. af rådgivervirksomhederne, at de oplever et forventningspres til at udvise samfundsansvar. Dette er en større andel end blandt alle virksomheder, hvor tallet er 62 pct.

Gevinster ved at udvise samfundsansvar
Rådgivervirksomhederne oplever i særlig grad, at det giver goodwill hos samarbejdspartnere og politikere, når der udvises samfundsansvar.

image5u9uc.png

Generelt er rådgiverbranchen den branche, der forventer flest fordele ved at udvise samfundsansvar. Særligt vedrørende rekruttering og fastholdelse oplever rådgiverbranchen gevinster i højere grad end gennemsnittet.

Du kan læse mere om analysen her.

 

Kontakt os

Regional Erhvervsudvikling

Daniel Møller Jensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil