Gemt

Vaccineudskydelse må ikke få konsekvenser for fremrykning af genåbning

03. maj 2021

Sundhedsstyrelsen forventer nu en forsinkelse af færdigvaccination på op til fire uger. Ærgerligt, men det er vigtigt, genåbningen af Danmark bliver fremrykket, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Som følge af vaccinestop af Johnson & Johnson og AstraZeneca-vaccinen forventer myndighederne nu, at der vil gå op til fire uger længere, før danskerne er færdigvaccinerede.

”Det er ikke godt nyt. Det kan være, at der ikke kommer til at gå fire uger, fordi mange vælger at tage imod et tilbud om frivillig vaccinering med enten Johnson & Johnson eller AstraZeneca-vaccinen. Det må vi håbe, for Dansk Erhvervs beregninger viser, at for hver uge færdigvaccinationen bliver skud, så koster det to milliarder i produktionstab,” siger Brian Mikkelsen.

Hurtigere genåbning
Brian Mikkelsen peger på, at det er vigtigt, at genåbningen kommer til at ske hurtigere, end der lige nu er lagt op til.

”Med de nuværende indlæggelsestal er der ingen grund til at tøve. Nu venter yderligere forhandlinger, som vi følger nøje i Dansk Erhverv. Vi foreslår blandt andet, at tredje fase af genåbningsplanen bliver fremrykket fra den 21. maj til den 6. maj. Og så skal der hurtigt komme en afklaring for større arrangementer og forestillinger. Det haster. Desuden skal 30-minutters-reglen væk på torsdag,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef