Gemt

Dansk Erhvervs ønsker til kommende infrastrukturplan

01. marts 2021

Der venter forhandlinger om dansk infrastruktur lige rundt om hjørnet. Nogle af de vigtigste forhandlinger for at sikre et stærkt dansk erhvervsliv i fremtiden. Det er helt afgørende, at det danske vejnet får en massiv overhaling, mener Dansk Erhverv, som i dag præsenterer infrastrukturudspil Veje til vækst og velstand. Samtidig skal grønne og teknologiske løsninger samt investeringer i hele Danmark også prioriteres.

Snart går de politiske forhandlinger i gang om, hvilke områder, der skal investeres i, når det gælder den fremtidige danske infrastruktur. Dansk Erhverv mener, at det er helt afgørende, at det danske vejnet får et markant løft. Et velfungerende vejnet er en forudsætning for, at der kan skabes arbejdspladser og vækst i Danmark, men området er blevet forsømt i årevis.

”Der er et kæmpe behov for at give de danske veje et løft. Stort set alle danskere kan skrive under på, at vi holder i kø fra Gedser til Skagen. Det koster årligt tidsspilde svarende til 68.000 fuldtidsstillinger, som koster dyrt for virksomhederne og det danske samfund. Vi skal sikre, at Danmark er verdens bedste land at drive virksomhed i, så vi får skabt velstand og har råd til velfærd. Og en af de vigtigste veje til dét, er netop vejene,” siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Der skal investeres i teknologi og grønne løsninger
Udbygningen af vejnettet kan dog ikke stå alene. Transport har stor betydning for den grønne omstilling, så det er vigtigt, at der også afsættes midler til de grønne og teknologiske løsninger, som skal sikre, at dansk infrastruktur er fremtidssikret og i absolut topklasse.

”Trafikmængden på vejene vokser, og samtidig er vi i gang med en kæmpe grøn omstilling af samfundet. Vi bliver nødt til allerede nu at investere i de grønne løsninger og den teknologi, som kan give os den grønneste og smarteste infrastruktur, der gearer os til fremtidens mobilitet og transportformer. Der går for eksempel ikke mange år, før førerløse biler på vejene er realistisk, og det skal vi kunne udnytte,” siger Brian Mikkelsen.

Vigtigt at få investeret i hele Danmark
Dansk Erhverv mener også, at man skal huske at tænke alle dele af landet ind i en ny infrastrukturplan, for ellers risikerer man at afvikle frem for at skabe vækst og arbejdspladser.

”Med vores katalog af forslag til infrastrukturen kan vi skabe nogle endnu bedre forudsætninger for et fortsat stærkt og konkurrencedygtigt dansk erhvervsliv. Det er danske virksomheder, der tjener pengene hjem til vores samfund. Det er især vindmøller og medicin, som sørger for, vi kommer gratis i skole og på hospitalet. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne, kan transportere deres varer nemt og effektivt rundt i Danmark og ud i verden og medarbejdere kan komme hurtigt på arbejde. Og de ligger ofte uden for de store byer. Så det er vigtigt at prioritere infrastrukturen alle steder i landet,” siger Brian Mikkelsen.

Herunder kan du læse hele infrastrukturudspillet.

Veje til vækst og velstand. Dansk Erhvervs infrastrukturudspil

pdf

Download

Kontakt os

Kommunikation

Jesper Ingemann

Pressekonsulent