Gemt

Danskerne køber hælervarer for milliarder - nu bliver det sværere

02. marts 2021

Salg af hælervarer sker i stigende grad på nettet, hvor indbrudstyve kan sælge anonymt. Derfor er Dansk Erhverv med i Bo Trygt-initiativ, der skal sikre, at sælgere identificerer sig.  

Alene i 2019 købte omkring 250.000 danskere stjålne varer for cirka 2 milliarder kroner. Tidligere blev danskerne tilbudt hælervarer på barer og arbejdspladser, men nu sker det især på internettet. Det viser en rapport om det danske hælermarked, som kan læses på Bo Trygts hjemmeside

Bo Trygt er en indsats skabt af TrygFonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Fokus er på at begrænse indbrud i danske hjem, og danskerne opfordres derfor til at være ekstra opmærksomme, når de handler brugt på nettet, så de undgår at købe stjålne varer.  

De gode råd til borgerne ved private handler er kun at købe af sælgere, der er NemID validerede og betale med MobilePay. Så kan både sælger og betaling spores, og det minimerer risikoen for at købe tyvegods.    

Hæleri finansierer tyvens indbrud i danske hjem. Derfor har Bo Trygt nu samlet DBA, GulogGratis og Dansk Erhverv som medunderskrivere på en Code of Conduct mod online hæleri. Deltagerne deler viden, erfaringer og muligheder for at gøre det sværere at afsætte hælervarer med bl.a. Forsikring & Pension, Politiet, Forbrugerrådet Tænk, Dansk Erhverv, auktionshusene Bruun Rasmussen, Lauritz.com, Facebook med flere. 

”Det handler om at gøre det sværere at sælge stjålne varer, uanset om de stammer fra indbrud i private hjem eller er stjålet i butikkerneDansk Erhverv har deltaget i udviklingen af Bo Trygts Code of Conduct, fordi den ligger i naturlig forlængelse af vores arbejde med at forebygge kriminalitet, siger chefkonsulent Henrik Theil, Dansk Erhverv.  

Kontakt

Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent