Gemt

Forslag til en konkret genåbningsplan

En plan for fremtiden er forskellen på håb og håbløshed for mange i erhvervslivet. Derfor præsenterer vi nu et bud på, hvordan en model for genåbningen af Danmark kan se ud. Det er vigtigt, at genåbningsplanen bliver klar, konkret og kommer meget snart.

Sådan kan vi genåbne Danmark

Dansk Erhvervs bud på, hvordan en model for genåbning af Danmark kan se ud.
Læs mere (åbner som PDF) om faserne og de objektive kriterier, genåbningsplanen beror på. 

Mandag den 1. marts blev en første og forsigtig genåbning af Danmark iværksat. Nu forhandles det politisk, hvordan en plan for yderligere genåbning skal se ud.

Dansk Erhverv kommer nu med vores bud på en plan for genåbningen af Danmark. Den anviser helt konkret, hvad der skal genåbnes og hvornår, forudsat at antallet af smittede og indlagte som følge af coronavirus er under et vist niveau.

For eksempel skal storcentre, store butikker og liberale erhverv genåbne den 15. marts. Samme dag foreslår vi en genåbning af skoler med elever på alle trin tilbage. Forudsætningen for dette er, at der er mindre end 350 indlagte.

"Det her er et konkret oplæg til,
hvordan en genåbningsplan kan se ud."

”Det er vigtigt for mig at slå fast, at Dansk Erhverv her ikke leverer et videnskabeligt eller epidemiologisk bidrag. Det her er et konkret oplæg til, hvordan en genåbningsplan kan se ud. For det er af største vigtighed, at politikerne når frem til en model, som bliver klar og præcis. Så ved borgere og virksomheder, hvad de kan forvente, hvis de sundhedsmæssige forudsætninger er til stede," siger adm. direktør Brian Mikkelsen og uddyber:

"Jeg tror også, at en sådan klar køreplan for genåbning vil have en positiv effekt for danskernes generelle adfærd. Vi har gjort det godt, men når man kan se lyset for enden af tunnelen, så bliver man altså motiveret for at gøre det endnu bedre.”

Kan skydes i begge retninger

I Dansk Erhvervs plan er det forudsat, at genåbningerne kan udskydes med 14 dages intervaller, hvis forudsætningerne ikke mødes.

”Det er klart, at der er nødt til at være en elastik i modellen. Elastikken går i begge retninger, og hvis det viser sig, at det går endnu bedre med smittetallene end forventet, så skal vi også kunne genåbne hurtigere. Det kan jo være, at sæson-effekten slår igennem på samme måde som sidste år, og antallet af indlagte falder til langt under det beregnede. Omvendt kan vi opleve lokale eller regionale udbrud, ligesom vi kan opleve nye mutationer, der kan forværre smittesituationen. Det skal der løbende justeres efter,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen understreger, at samtidig med at sygdommen skal være under kontrol, skal vaccinationerne også fortsat udrulles i stor stil. Derfor er en øget vaccination og dermed immunitet forudsætning for, at den fortsatte genåbning kan gå videre til næste fase.

Se vores forslag til en model for genåbningen af Danmark herunder.

Forslag til model for genåbningsplan

pdf

Download

SEKS FASER

FORSLAG TIL MODEL FOR GENÅBNINGSPLAN

Kontakt os

Har du spørgsmål til vores forslag til en genåbningsplan?

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.