Gemt

Sommerpakke og stimuli målrettet kulturen og oplevelsesøkonomien

Nyhed

Aftalepartierne er enige om at forhandle en sommerpakke målrettet kulturen og oplevelsesøkonomien. Dette på baggrund af et oplæg fra regeringen. Dansk Erhverv har ønskesedlen klar.

Dansk Erhverv var og er kritiske overfor sommerpakken i 2020. Dansk Erhverv var tilfredse med det forøgede fradrag for feriehusudlejning men hæftede sig ellers ved to punkter.

For det første, så hvor krisen gjorde og gør mest ondt – i byerne – var der ikke meget at hente. For det andet så var pakkens tilskud og rabatter stærkt konkurrenceforvridende, til skade for f.eks. de private attraktioner og forlystelsesparker.

Oplevelseserhvervene har ikke oplevet ret meget andet end nedlukning det seneste år. Derfor kommer Dansk Erhverv inden længe med en række forslag, der skal være med til at stimulere det erhverv, der giver os alle mere at leve for.

Stimuli: For det første skal vi sætte hjulene i gang. Vi skal løfte optimismen, troen på fremtiden ved at skabe øget efterspørgsel og stimulere erhvervene inden for turisme- og oplevelsesbranchen og underleverandører, hvor nedlukning og usikkerhed vil kaste skygger flere måneder frem.

Likviditet: For det andet skal vi skabe sikkerhed for de trængte virksomheder og brancher. Vi skal hjælpe virksomhederne igennem krisen og sikre, at færre knækker halsen på grund af manglende likviditet, mens genåbningen står på.

Forslagene vil inkludere momsnedsættelse for restauranter og hoteller samt en udvidelse af boligjobordningen til et egentligt oplevelsesfradrag. Dertil kommer, at indendørs virksomheder med sæsonudsving og primær aktivitet i de koldeste måneder er udsatte. For kulturområdet og særligt de virksomheder, der har en meget høj grad af egenindtjening og lav grad af offentligt tilskud er det problematisk. Når økonomien åbner udendørs Danmark, skal der derfor sikres en økonomisk overgangsordning for indendørs kultur, messecentre og konferenceindustrien.

Kontakt

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil