Gemt

Nye nedlukninger må undgås

08. november 2021

Det er netop meldt ud, at regeringen vil genindføre coronapas og genklassificere COVID-19 som en samfundskritisk sygdom. Dansk Erhverv er enig i, at nye nedlukninger må og skal undgås. Derfor er der opbakning til indførelse af coronapas, men det bør ske gennem en specifik politisk aftale og ikke via en opgradering til samfundskritisk sygdom, lyder det fra Dansk Erhverv.

 

På et pressemøde i Statsministeriet er det netop blevet meldt ud, at regeringen ønsker at iværksætte en række tiltag som følge af coronavirussens smitteudvikling. Blandt andet vil man genindføre coronapas for en række brancher og ved arrangementer indendørs med flere end 200 deltagere og ved udendørs arrangementer med mere end 2000 deltagere.

”Der er ingen tvivl om, at coronapasset er et tiltag, som danske virksomheder helst havde været foruden. For det er og bliver en ekstra byrde i en for nogen i forvejen svær tid. Når det så er sagt, så har vi også forståelse for, at det er nødvendigt at handle. For det er bydende nødvendigt, at vi ikke ender i en situation med nedlukninger, som er langt værre end det, der er på bordet lige nu,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Brian Mikkelsen understreger vigtigheden af, at der fortsat arbejdes for, at langt flere bliver vaccineret, da det er en absolut hovednøgle i forhold til at mindske smittespredningen. Det handler også om at få danskerne til at genopfriske de gode vaner og følge Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger.

Bør gøres via politisk aftale
Det er desuden meldt ud, at regeringen i forbindelse med de nye tiltag vil fremlægge et forslag om, at corona igen bliver klassificeret som en samfundskritisk sygdom.”Generelt har vi i samarbejde håndteret coronasituationen rigtig godt i Danmark. Vi har stadig kontrol over situationen, og vi vil være kede af, at vi allerede opgraderer situationen til samfundskritisk sygdom med alle de værktøjer, som medfølger. Vi anbefaler i stedet, at laver en specifik aftale om indførelse af coronapas,” siger Brian Mikkelsen.

Tæt dialog nødvendig
Brian Mikkelsen understreger vigtigheden af, at der fortsat er en tæt dialog om coronahåndteringen mellem erhvervslivet, myndigheder og politikere.

”Vi skal genoptage det nære samarbejde om håndteringen af virussen, som vi tidligere har haft. Det handler om at skabe mest mulig forudsigelighed og sikre, at virksomhederne i bedst mulig tid ved, hvad de har at holde sig til. Vi er et andet sted end tidligere, og derfor er det muligt i langt bedre tid at planlægge eventuelle justeringer af restriktioner. Det vil så absolut være til gavn for alle,” siger Brian Mikkelsen.

Forslag om coronapas på en række områder
På pressemødet i Statsministeriet mandag aften blev det oplyst, at regeringen ønsker at indføre coronapasset igen på en række områder. Det er blandt andet indendørs serveringssteder, caféer, natklubber uanset antal personer. Samtidig ønsker regeringen også at indføre coronapas ved over 200 personer indendørs eller 2000 udendørs blandt andet ved koncerter, museer, betalende tilskuere ved idræt, biografer, zoologiske haver, forlystelsesparker, konferencer, messer etc. (Listen er et uddrag.)

Forslaget om at genindføre coronapasset kræver en vedtagelse i Folketingets Epidemiudvalg.

Læs mere: Epidemikommissionen har indstillet, at corona igen kategoriseres som samfundskritisk sygdom, og at der bør indføres coronapas. 

 

Kontakt

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef
Kommunikation

Louise Jaaks Sletting

Underdirektør