Gemt

Økonomisk gevinst ved omstilling til genanvendelig plastemballage

09. november 2021

Som deltager i det nye plastsamarbejde får din virksomhed vigtig viden til forretningen, som styrker overholdelse af fremtidig EU-lovgivning på emballageområdet. Den nye lovgivning gør det bl.a. muligt at opnå en økonomisk gevinst ved omstilling til brug af genanvendelige plastemballager.

Regeringen og detailsektoren har lanceret et plastsamarbejde, der bl.a arbejder for, at plastemballage skal kunne genbruges eller genanvendes i 2025, og at emballager skal bestå af mere genanvendt plast. Alle virksomheder i detailsektoren inviteres til at deltage i samarbejdet - uanset størrelse og uanset hvilket led i værdikæden, de tilhører.

Partnerskabets arbejdsgruppe om design mødtes for anden gang. Medlemmerne repræsenterer en række virksomheder, som har indsigt i, hvordan plastemballage bruges i detailsektoren og i sidste ende genbruges eller genanvendes. Deres fremmeste opgave er at skabe en fælles designtilgang for plastikemballager i detailsektoren. Dette skal sikre mere bæredygtige løsninger og forberede sektoren på det kommende producentansvar for emballage.

Som deltagende medlem i partnerskabet vil man få viden om hvordan man: designer genanvendelige emballager, indkøber produkter med mere bæredygtige emballager og producerer plastemballager med udgangspunkt i producentansvarets fremtidige krav for genanvendelighed. 

Læs mere om plastsamarbejdet her. 

Kontakt

Handel

Andreas Hastrup Clemmensen

Chefkonsulent