Gemt

Efterårsferien giver tiltrængt håndsrækning til københavnsk hotelbranche i knæ

20. oktober 2021

Efterårsferien er i fuld gang, og det kan også mærkes på de Københavnske hoteller, hvor især mange danske gæster fylder op i sengene. Oktober står til at blive markant bedre end sidste år, men de udenlandske turister mangler stadig, og der er endnu et godt stykke vej til, at hotellerne er tilbage på et normalt niveau.

Oktober står til at blive den bedste måned i mere end halvandet år for de københavnske hoteller, målt på hotelbelægningen. Foreløbige tal, som Dansk Erhverv har adgang til via sine hotelmedlemmer, viser, at de københavnske hoteller har haft en belægning på 60 pct. i gennemsnit i oktober indtil nu. Det er den højeste belægningsprocent registreret i år – og det er en markant forbedring i forhold til oktober sidste år, hvor belægningen lå på ca. 20 pct. Fremgangen i København glæder Dansk Erhverv, der fremhæver, at det vil have stor betydning for hele turismens værdikæde:

”Det vil kunne mærkes i hele byen – på restauranter, attraktioner og butikker - at der nu endelig kommer flere turister i sengene. Efterårsferien giver tiltrængt medvind, men for at København kommer på fode igen, er det afgørende, at hovedstaden fastholder sin position i udlandet, og at der igen kommer masser af internationale gæster på storbyophold og til kongresser, møder og krydstogter,” siger Lars Ramme Nielsen, markedschef for turisme, kultur og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

I oktober 2019 stod danskerne for 40 pct. af hotelovernatninger i København, mens de i 2020 stod for 80 pct. I oktober i år forventes det igen, at danskerne fylder ekstra meget i hotelsengene i København. Der er nemlig stadig godt med plads til danske gæster. De udenlandske turister er begyndt at vende tilbage til hovedstaden, men det er ikke på nær samme niveau endnu som før krisen.

Masser af hotelværelser
At der er behov for flere gæster i sengene, understreges også af, at det er kommet markant flere hoteller i hovedstaden. Værelseskapaciteten på de københavnske hoteller er øget med 40 pct. eller godt 6.000 værelser i de seneste fem år, så der i dag er ca. 21.000 hotelværelser, viser tal fra Danmarks Statistik. Både i år og sidste år er der åbnet flere store hoteller fx:  Villa Copenhagen, CABINN ved Kalvebod Brygge, Comwell Copenhagen Portside, Comfort Hotel Copenhagen Airport, Scandic CPH Strandpark og senest Hotel NH Collection Copenhagen. Næste store åbning bliver Next House Copenhagen (Arp-Hansen Hotel Group) – og til foråret åbner Scandic Spectrum og Hotel 25hours.

”Det er enormt glædeligt, at København har et så fantastisk udvalg af hoteller, og masser af attraktive mødekvadratmeter til erhvervsturisterne. Det er alfa og omega, at vi igen får fly i luften og kommer tilbage på normale trafiktal i lufthavnen. En anden hovedpine, der skal løses, er manglen på kvalificeret arbejdskraft til hotellerne. For som det ser ud lige nu, så er der eksempler på hoteller, der må takke nej til kunder, fordi at de mangler hænder,” siger Lars Ramme Nielsen.

Hotelbelægningen i København

Kilde: Danmarks Statistik. København dækker kommunerne: København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby.
*Tal er fra Benchmarking Alliance. Oktober dækker foreløbige tal for første halvdel af måneden.

Kontakt os

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil