; ;
Gemt

Crimestat: Fælles aktion mod 21 kiosker på Nørrebro

19. oktober 2021

Københavns Politi, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen var onsdag den 6. oktober 2021 i en større aktion på Nørrebro. Aktionen skyldtes en opfølgning på mistanke om problemer i flere af kioskerne i bydelen.

 

”En fødevare skal altid have sporbarhed, så virksomheden kan kalde varen tilbage, hvis der er problemer med fødevaresikkerheden. Når vi kontroller sporbarhed kan vi også se tegn på, om den er købt af uautoriserede kanaler. Det hindrer, at virksomheden får en unfair konkurrencefordel over for de lovlydige virksomheder,” siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens fødevarerejsehold, ifølge pressemeddelelsen.

I fødevarestyrelsens pressemeddelelse fremgår det, at man bl.a. ved, at flere varer bliver stjålet i supermarkeder med henblik på videresalg i bl.a. kioskmiljøet. Ved mangel på sporbarhed af varer kan Fødevarestyrelsen konfiskere disse.

I aktionen mod kioskerne var Fødevarestyrelsens opgave at kontrollere, om butikkerne kunne dokumentere varerne herunder hvor de kommer fra. Fødevarestyrelsen foretog i alt 13 kontroller, hvor én virksomhed blev lukket, én virksomhed fik forbud mod salg af fødevarer, seks virksomheder fik beslaglagt varer som bl.a. slik, chokolade, spiritus og sodavand som følge af manglende dokumentation for sporbarhed, mens to virksomheder fik varslet bøder for at have overtrådt reglerne om sporbarhed og rengøring. Desuden gav Fødevarestyrelsen advarsler for overtrædelse af reglerne om sporbarhed, mærkning på dansk, allergener, rengøring, vedligeholdelse og registrering af ejerforhold.

Dansk Erhverv værdsætter Fødevarestyrelsens, Skattestyrelsens og politiets indsats. Det er vigtigt for lovlydige danske virksomheder, at det aldrig kan betale sig at handle med ulovlige varer.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil