Gemt

KV21: Hvordan tænker man rammevilkår på et lokalt plan?

20. oktober 2021

Det starter med erhvervslivets rammevilkår. Jo bedre de er i kommunerne, jo bedre har Danmark det.  Derfor var det også dét, der optog en del af de virksomheder, som var mødt op i Aarhus til et af flere erhvervspolitiskeevents, som Dansk Erhverv afholder i samarbejde med Sydbank. 

 

Hvordan tænker man rammevilkår ned på et lokalt plan?

Dét var et af de spørgsmål, som Søren Stemann Beck, adm. direktør i GORM Agency, var kommet for at få svar på, da række lokale spidskandidater og erhvervslivet deltog i det kommunale valgkampsevent i Aarhus.

”Der bliver talt meget om rammevilkår for erhvervslivet, men det er meget på et nationalt niveau. Jeg synes, at det er superinteressant også at tage en lokal vinkling på det, fordi det er dér, vi som virksomheder, i dagligdagen mærker nogle ting.”

”Helt lavpraktisk; kan vores medarbejdere komme frem til arbejdspladsen? Fungerer den offentlige trafik godt nok? Er der parkeringspladser, så vores kunder kan holde tæt på vores virksomheder? Det er nogle ret interessante perspektiver, som, jeg håber, bliver afdækket i dag,” fortæller Søren Stemann Beck, der er adm. direktør i GORM Agency.

Læs også: Se vores anbefalinger og interaktive kort for de enkelte kommuner

Der var mange erhvervsledere, som var mødt op til eventet i Aarhus.
Foto: Dansk Erhverv.

Rammevilkår og hårdt ramte brancher
”Standpunkt KV21” er titlen på de lokale erhvervsevents, som finder sted rundt om i landet. Erhvervseventsne er arrangeret af Sydbank i samarbejde med Dansk Erhverv.

Du kan tilmelde dig her til en af de 16 erhvervspolitiske debatter på tværs af Danmark.

En af de andre erhvervsdrivende i Aarhus, som var mødt op, er Hanne Mikkelsen, der er adm. direktør i Nordic Tours A/S.

”Det, som virkelig lægger mig meget på hjerte, er de generelle rammevilkår specielt for turismeerhvervet og oplevelsesøkonomien. Vi er nogle af de brancher, som er ekstremt hårdt ramt af corona og har betalt en meget høj pris.”

”Men det er nok ikke sådan det, der fylder mest i kommunalvalgssammenhæng. Det er jeg godt klar over,” siger hun.

Læs også: Beskæftigelse og arbejdskraft fik fokus i Odense

Vigtigt for alle kommuner
Efter en debat, der havde været omkring alt fra parkeringspladser til mangel på arbejdskraft, kunne adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, konstatere, at man gerne vil erhvervslivet i Aarhus.

Samtidig slog han fast, at rammevilkår er vigtige – både nationalt og lokalt.

Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, byder velkommen fra scenen.
Foto: Dansk Erhverv

”Jeg hæfter mig ved, at Aarhus gerne vil være en erhvervsvenlig kommune,” siger han og fortsætter:

”Rammevilkår er vigtige for alle kommuner. Aarhus er Danmarks næststørste by, og der betyder rammevilkår noget i forhold til skat og afgifter, og at det er attraktivt at investere i byen. Det betyder også noget, at man har den rigtige arbejdskraft til rådighed.”

”Turismeindustrien betyder også rigtig meget i Aarhus, og der er rammevilkår vigtige for, at de har lyst til at udvikle sig i Aarhus,” afslutter han.

Du kan tilmelde dig kommunalvalgsturen. Se her, hvor i landet de forskellige erhvervsevents bliver afholdt.

Kontakt os

Regional Erhvervsudvikling

Per Thye Rasmussen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil