Gemt

Video: Hvordan skaber du en datadreven e-handelssucces?

Saint-Gobain har med hjælp fra Adobe skabt en e-handelssucces bygget på data og personalisering. På E-handelskonferencen 2021 løftede partnerne sløret for, hvorfor og hvordan succesen er blevet skabt og gav gode råd til andre, der vil sætte deres data bedre i spil.

”Vores branche er benhård, og det er svært kun at konkurrere på pris, levering og produkter, og derfor besluttede vi, at vi ville satse på at skabe en personaliseret kundeoplevelse baseret på data.”

Det er ifølge Sanne Vincent fra Saint-Gobain Distribution Denmark forklaringen på, at Saint-Gobain med Brødrene Dahl har valgt at arbejde sammen med Adobe om at gøre bedre brug af data i virksomheden.

Når man går i gang med at ændre sin tilgang til og arbejde med data, er det vigtigt at sætte sig mål til forskellige stadier, forklarer Sanne Vincent.

”Man skal turde at tænke stort, men man skal også sætte sig små mål, som man kan opnå og bygge videre på. Vi kiggede på, hvilke muligheder vi ønskede nu og i fremtiden.”

Derudover skal man også sørge for, at ledelsen bakker op, uddyber Sanne Vincent.

Det virker!

Hvis du skal have ledelsen til at bakke op, kan du med fordel bede dem se på resultaterne, som Sanne Vincents team har opnået.

”I de områder, hvor vi har personaliseret kundeoplevelsen, er konverteringsgraden vokset med 15 %., og onlinekonverteringen er steget med 150 %.”

Samtidig har det ifølge Sanne Vincent også ført til en markant effektivisering i arbejdsgangene i virksomheden.

3 ting du skal være opmærksom på

Her får du Sanne Vincents tre bedste råd til dig, der vil i gang med en lignende proces.

  1. tag kontrol over datakvaliteten
  2. Tænk stort når du planlægger dit datalandskab
  3. Lær undervejs – og juster din data og personaliseringsstrategi løbende

Kontakt os

Digital Handel

Carsten Rose Lundberg

Fagchef for digital handel