Gemt

Dansk Erhverv er medarrangør af eksportfremstød til Tyskland

22. september 2021

Dansk Erhverv er medarrangør af det officielle eksportfremstød til Tyskland den 9.-11. november, der får deltagelse af H.M. Dronningen, H.K.H. Kronprins Frederik og 50 førende danske virksomheder indenfor grøn energi, sundhed og fødevarer.

 

"Fremstødet udgør en fantastisk mulighed for at markedsføre de verdensførende kompetencer, som danske virksomheder besidder på disse områder, overfor vores største samhandelspartner Tyskland," siger Michael Bremerskov Jensen, fagchef for international handel, EU og International.

Blandt Dansk Erhvervs medlemmer deltager Novo Nordisk, Vestas, DSV, Novozymes, WS Audiology, GN Store Nord, Falck, ALK og Dencon Foods. Under de tre dage i Berlin vil virksomhederne få mulighed for at demonstrere deres produkter og løsninger til centrale tyske aktører og forretningspartnere.  

Den danske eksport af varer og tjenester til Tyskland har stået lidt i stampe, om end på et højt niveau omkring på de 150 mia. kr. årligt, de senere år, men corona-krisen har været hård ved den eksportorienterede tyske økonomi. Afsætningen af danske varer i Tyskland faldt således med hele 10 mia. kr. fra 2019 til 2020.

"Det ser heldigvis ud til, at danske virksomheder i 2021 er ved at indhente noget af det tabte i Tyskland, og fremstødet vil forhåbentlig give et yderligere boost til den danske eksport på dette nøglemarked," siger Michael Bremerskov Jensen.

Dansk Erhverv ser frem til at facilitere drøftelserne med de tyske stakeholders under dette vigtige fremstød for dansk erhvervsliv.   

Læs også: Markedsrapport for Tyskland

Kontakt os

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil