Gemt

Digitale anbefalinger er gode, men skal hurtigt omsættes til virkelighed

01. oktober 2021

Digitaliseringspartnerskabet, som regeringen nedsatte i foråret 2021, afleverer i dag deres anbefalinger om Danmark som digitalt foregangsland. Dansk Erhverv har deltaget i arbejdet, og er tilfredse med anbefalinger. Det er dog vigtigt, at de hurtigt bliver gennemført, så Danmark kan komme helt i front på det digitale område, lyder det.

 

I Dansk Erhverv har administrerende direktør Brian Mikkelsen været en del af partnerskabet og mener, at det er et sæt anbefalinger, som vil være gode for dansk erhvervsliv.

”Vi skal være verdens bedste til digitalisering. Det bliver mere og mere afgørende for vores evne til at konkurrere med udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi får sat den digitale omstilling i højeste gear. Med anbefalingerne har vi et rigtigt godt afsæt for, at det sker."

"Dansk Erhverv har blandt andet foreslået at øge udbuddet af digitale kompetencer. Derfor er jeg meget glad for, at netop kompetencer er med som et af de tværgående fundamenter, og at vi er blevet enige om hele 9 anbefalinger til, hvordan vi sikrer digitale kompetencer til alle danskere – herunder flere pladser på it-uddannelserne og obligatorisk teknologiforståelse i grundskolen og ungdomsuddannelserne,” siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen. 

I Dansk Erhverv mener man, at det nu er vigtigt, at regeringen hurtigst muligt tager fat på næste fase.  

”Bolden er nu spillet til regeringen, som har gjort forhandlingerne om den næste digitale strategi for Danmark til en del af sit finanslovsudspil. Jeg håber, at der bliver lyttet til de her anbefalinger, som har så bred tilslutning på tværs af erhvervslivet, fagbevægelsen, universiteter og den offentlige sektor. Derfor glæder jeg mig til at mødes med resten af partnerskabet igen om et år, hvor vi forhåbentlig kan gøre status og se, at disse anbefalinger er blevet omsat til politisk handling,” siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv præsenterede i september 2020 en plan for ’Digital handlekraft’, som er formuleret af DE Techudvalget. Udspillet består af 27 forslag til at styrke Danmarks konkurrenceevne, gøre vores samfund mere robust og fremme ansvarlig digitalisering.

Langt størstedelen af forslagene fra Dansk Erhvervs digitale politik kan genfindes i Digitaliseringspartnerskabets anbefalinger. Dansk Erhverv er glade for, at digital infrastruktur også nævnes i rapporten, men havde dog gerne set nogle konkrete telepolitiske anbefalinger.

”Jeg er som sådan glad for, at partnerskabet peger på, at den digitale infrastruktur er fundamental for Danmarks digitale omstilling. Jeg kunne dog godt have ønsket, at vi havde taget skridtet fuldt ud og formuleret nogle klare anbefalinger til regeringen her. Især fordi der er stor enighed på tværs af erhvervslivets organisationer, og vi med fordel kunne understrege overfor regeringen, at der er behov for en langsigtet plan for en mere målrettet bredbåndsstøtte, bedre mulighed for at udrulle fibernet og opstilling af mobilmaster til 5G-netværk,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Jesper Ingemann

Pressekonsulent