Gemt

Få del i 600 millioner til omstilling af din virksomhed

13. september 2021

600 millioner kroner er afsat til at understøtte små- og mellemstore virksomheder efter coronakrisen. Midlerne er fordelt på fire programmer, som du kan se, hvordan du søger her.  

 

Regeringen har afsat 600 millioner kroner til et nyt tilskudsprogram, der skal understøtte danske små og mellemstore virksomheders genstart, som følge af corona-krisen.

Virksomhedsprogrammet består af fire forskellige spor, hvor du kan søge om tilskud og hjælp til genstart af din virksomhed, gennem enten internationalisering, digitalisering, ansættelse af en akademiker eller ved at indgå i den grønne omstilling.

Midlerne til virksomhedsprogrammet kommer fra et genopretningsprogram fra EU - det såkaldte REACT-EU-program - som skal afhjælpe konsekvenserne af COVID-19, og give erhvervslivet et rygstød i den grønne og digitale omstilling.

Hvem kan søge?
Alle danske virksomheder, med op til 249 ansatte, kan søge om tilskud til at omstille deres forretning i en grøn eller digital retning.

De fire tilskudsprogrammer

SMV:Eksport
indeholder tilskud til rådgivning til udvikling af eksportplan, tilskud til egne eksportmedarbejdere og tilskud til en medarbejder i udlandet, eksempelvis til at opbygge salgsnetværk på målmarkedet (employer of record).
Åben for ansøgninger: Programmet er annulleret. Alle ansøgere vil blive kontaktet af de respektive erhvervshuse.


SMV:Vækstpilot
indeholder mulighed for ansættelse af en ledig vækstpilot (lige fra en faglært til en højtuddannet). Vækstpiloten ansættes i 6 mdr. på ordinære vilkår - virksomheden får dækket 50 pct. af omkostningerne (dog max. 15.000 kr./mdr.).
Åbner for ansøgninger: 15. september.
Læs mere om SMV:Vækstpilot: Programforløb: SMV:Vækstpilot | Virksomhedsprogrammet

SMV:Digital indeholder tilskudsvouchers til køb af rådgivning omkring digital omstilling. Desuden indeholder programmet en række kompetenceudviklingsmuligheder samt mulighed for tilskud til investering i udstyr, maskiner, software mv. Tilskudsvouchers op til 250.000 kr.
Åbner for ansøgninger: 27. september.
Læs mere om SMV:Digital: SMV:Digital er digital omstilling af din virksomhed (smvdigital.dk)

SMV:Grøn indeholder vouchers til rådgivning, kompetenceudvikling og investeringer i udstyr, maskiner mv., som understøtter jeres grønne udvikling. Tilskudsvouchers op til 250.000 kr.
Åbner for ansøgninger: 11. oktober.
Læs mere om SMV:Grøn: SMV:Grøn | Virksomhedsprogrammet

Kontakt os

Regional Erhvervsudvikling

Marie-Louise Fabrin

Politisk konsulent