Gemt

Godt med forlængelse af kompensation til de hårdest ramte virksomheder

30. september 2021

Det er netop blevet besluttet, at virksomheder med en nedgang i omsætning på 45 procent eller mere vil kunne søge kompensation for faste omkostninger frem til 31. december. Ordningen stod ellers til at udløbe 1. oktober. Det er en rigtig god nyhed, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

 

Mange virksomheder oplever stadig kæmpe udfordringer som følge af coronavirussen og dens eftervirkninger.

”Selv om det på mange måder går godt for dansk erhvervsliv, har vi en ret stor gruppe af virksomheder, som fortsat er coronapressede. Sommeren bød på en masse sol, men de udenlandske turister udeblev særligt i København, og det har kostet turismeerhvervene dyrt. Derfor er det både nødvendigt og rigtigt, at kompensationen for faste omkostninger nu bliver forlænget frem til årets udgang,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Hårdt trængte
Brian Mikkelsen minder om, at de virksomheder, som modtager kompensation, er hårdt trængte.

”Der tales meget om hjælpepakker, men det er og bliver misvisende. For der er tale om kompensation, fordi de ramte virksomheder netop er ramt af restriktioner. De virksomheder, der modtager kompensation, er virksomheder, der taber penge hver eneste dag,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef