; ;
Gemt

Ny pulje på 60 millioner kroner til SMV'er

03. september 2021

En pulje på 60 millioner kroner skal hjælpe 600 SMV'er med at komme i gang med deres digitale omstilling. 

Mandag den 27. september kl. 9 åbner SMV:Digital for ansøgninger om tilskud på 100.000 kr. til indkøb af privat rådgivning til digital omstilling og udvikling af e-handel. Puljen er samlet på 60 millioner kroner og vil komme 600 SMV’er til gode. 

"Det er superpositivt, at SMV:Digital endnu engang åbner for en ansøgningsrunde. Ved sidste runde i maj blev pengene revet væk og mange virksomheder gik forgæves. I denne omgang er puljen betydelig større, hvilket sikrer, at endnu flere SMV’er kan komme i gang med den digitale omstilling," siger Frederikke Saabye, chefkonsulent hos Dansk Erhverv. 

Og der er god grund til at give sig i kast med en digital omstilling. Billig-Arbejdstøj.dk har fået tilskud fra SMV:Digital til implementeringen af et nyt højteknologisk robotlager. Billig-Arbejdstøj.dk er placeret i Midtjylland og sælger arbejds-, fritids- og sportstøj over egen webshop. Med hjælp fra SMV:Digital og det nye robotlager har virksomheden øget lagerproduktiviteten med 275% samtidig med, at tilfredsheden er steget hos kunderne.  

Indehaver af Billig-Arbejdstøj Tommy Søndergaard siger: 

"Vi søgte og fik tilskud via SMV:Digital puljen og er glade for det rygstød, det var, på vores digitale rejse.” 

Læs mere om Billig-Arbejdstøj.dk og se video: SMV:Digital - omstillingsprisen 

Konkret skal du gøre følgende for at søge om tilskud via SMV:Digital: 

 1. Forbered din ansøgning inden puljen åbner (ansøgningsskabeloner kan downloades på forsiden af www.smvdigital.dk) 
 1. Gå ind på www.smvdigital.dk inden puljeåbning mandag den 27. september kl. 09.00 
 1. Kl. 09.00 tildeles du på smvdigital.dk et vilkårligt kø-nr. til ansøgningsmodulet via det digitale kø-system Queue-it 
 1. Du lukkes ind i ansøgningsmodulet i kø-rækkefølge. Du skal derfor være opmærksom på, hvornår det er din tur i køen, hvorefter du har 20 min. til at logge ind med Nem-Id. Når du er logget ind, kan du påbegynde indtastningen af din ansøgning. Du har 30 min. til at udfylde og indsende din ansøgning 
 1. Når du har udfyldt og indsendt din ansøgning, vil systemet tildele din ansøgning et journalnummer, som er det nr., der er afgørende for, hvornår din ansøgning vurderes ud fra først-til-mølle-princippet. 

Midlerne kommer fra et genopretningsprogram fra EU - det såkaldte REACT-EU-program - som skal afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte en grøn og digital genstart. 

SMV:Digital 

 • SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i og anvender løsninger inden for automatisering, digitalisering og e-handel. 
   
 • Siden efteråret 2018 har SMV:Digital givet støtte til mere end 2000 digitale projekter i SMV’er i hele Danmark. 
   
 • Den kommende tilskudspulje kan sætte gang i digitale projekter i 600 SMV’er. 
   
 • En evaluering af projekterne, der tidligere er gennemført i regi af SMV:Digital, viser, at SMV’erne i mere end 90 pct. af tilfældene investerer eller lægger planer at investere i ny teknologi og IT. Tilsvarende melder mere end 90 pct. af  SMV’erne, at de efter gennemført SMV:Digital-projekt har styrket eller forventer at styrke deres produktivitet og omsætning som følge af projektet. 

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Frederikke Rosendal Egede Saabye

Chefkonsulent