Gemt

Samarbejde får tingene til at ske

02. september 2021

Alex Liu, bestyrelsesformand for A.T. Kearney, der er en konsulentvirksomhed med speciale i ledelsesrådgivning og har kontorer i over 40 lande, pointerede i sit indlæg på Dansk Erhvervs Årsdag blandt andet, at virksomheders 5-års planer ofte går ud på at overleve de næste 6 måneder.

”Det er på tide at skrotte og i stedet benytte de næste 6 måneder til at overveje, hvordan vi får forretningen til at blomstre de næste 5 år og endnu længere,” konstaterede Alex Liu fra scenen.

Derefter spurgte han:

”Kan Danmark blive alternativet til Silicon Valleys grønne teknologi? Det kan jeg ikke svare på, men det er heller ikke det vigtigste. Det vigtigste er, hvilke og hvordan I vil udvikle de 10 næste unicorns. Hvis I ser jer omkring i verden, så er det lande, sektorer og erhvervsklynger, der arbejder sammen, der får tingene til at ske. Det giver dem bedre chancer for at vinde den globale konkurrence.”

Alex Liu oplistede 6 forudsætninger for at opnå succes som virksomhed, ”The Super Six of Success”.

Tre af dem er grundlæggende faktorer som udenlandsk arbejdskraft, forskning og udvikling/innovation samt iværksætteri. De tre øvrige er magtfulde faktorer som bæredygtighed, formål og arbejdsglæde.

”Folk bekymrer sig om bæredygtighed, og de vil have et formål og en mening. Glæden ved at arbejde er noget af det, der især hører til Danmarks DNA.”

Se - eller gense - hele oplægget fra Alex Liu herunder: 

Kontakt os

Kommunikation

Kristian Kongensgaard

Redaktør